تدوین سند پدافند شهری

تدوین سند پدافند شهری خشكشوئی آنلاین: اولین نشست پدافند غیرعامل شهر تهران در سال ۹۸، به ریاست شهردار تهران و با حضور رئیس سازمان پدافند غیرعامل كشور عصر روز گذشته در شهرداری تهران برگزار گردید.


به گزارش خشكشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، در ابتدای این جلسه شاپور رستمی معاون هماهنگی و امور مناطق و رئیس كمیته پدافند غیر عامل شهرداری تهران با تبیین اهمیت پدافند غیرعامل، گزارشی از آخرین اقدامات صورت گرفته در جهت اجرای مصوبات اولین نشست پدافند غیرعامل شهرداری همچون تشكیل كارگروه های تخصصی، لزوم آموزش مدیران و كاركنان عرضه كرد.
در ادامه این جلسه، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل كشور اظهار داشت: مبحث پدافند غیرعامل جزو مطالبات مكرر و منظم مقام معظم رهبری است و شاید در بین مسئولین عالی كشور، ایشان بیشترین پیگیری را نسبت به این مورد داشته باشند. مطالبات ایشان هم به شكلی است كه به تعبیری امكان دارد تعریف از عملكرد پدافند غیرعامل باشد و به تعبیر دیگر انتظارات ایشان را پوشش می دهد.
وی با اشاره به بعضی از بیانات مقام معظم رهبری درباره پدافند غیرعامل عنوان كرد: ما در شهر در سه بخش زیرساخت، مردم و نظام حكومتی با تهدیدات و مخاطراتی مواجه هستیم. در رویكرد پدافند غیرعامل تهدیدها را می شناسیم، اثرات آنرا بررسی می نماییم و اقداماتی را انجام می دهیم تا زیرساخت ها در مقابل تهدید مقاوم شوند.
جلالی در ادامه اظهار داشت: مبحث پدافند غیرعامل در زمینه شهری به «صیانت» تعبیر شده و در این عرصه زیرساخت ها به سه دسته «كلیدی»، «ضروری» و «لازم» تقسیم می شوند. زیرساخت های كلیدی شامل برق، آب، انرژی، ارتباطات و جاده ها است و زیرساخت های ضروری مواردی هستند كه زندگی مردم را تسهیل می كنند، همچون مراكز خرید، شبكه ارتباطی پولی و بانكی و.... بخش هایی هم وجود دارند كه ما را به سمت زیرساخت هایی می برند كه اهمیت شان كمتر است، اما سهولت زندگی مردم به آنها وابسته است.
جلالی با تاكید بر اینكه در شهر بزرگی مانند تهران كه زیرساخت ها به صورت سیستمی به یكدیگر وابسته اند، اگر امكان كنترل نباشد مدیریت شهری در زمان بروز حادثه با مشكل مواجه می شود، اظهار داشت: ما باید این وابستگی ها را كشف و بعد از آن ایمن سازی را دنبال نماییم. مبحث مهم دیگر حفظ و تداوم كاركردهای اساسی است كه مردم به واسطه آن زندگی می كنند، نمونه آن سیستم برق، آب، گاز و... است.
وی تصریح كرد: ما طرحی بعنوان «طرح مطالعات پدافند غیرعامل شهری» طراحی نموده ایم كه در بعضی شهرها شروع شده و تهران هم در اولویت قرار دارد. آمادگی داریم 50 درصد هزینه مطالعات را پرداخت نماییم تا این مطالعات در مورد تهران صورت گیرد.
جلالی تصریح كرد: لازم است كه مشكلات و خطرات احتمالی در تهران را شناسایی و راه های مقابله با آنرا بررسی نماییم. در تهران بعضی از مجتمع های مسكونی از یك روستا بیشتر جمعیت دارند كه در حد یك بخش در تقسیمات كشوری است. این مجتمع ها نیاز به مدیر و فرمانده دارد تا در شرایط بحرانی بتوان شرایط را كنترل كرد و مردم را نجات داد. این موضوعات را در كارگروه های مشترك بررسی می نماییم تا در صورت بروز حوادث احتمالی بتوانیم شرایط را مدیریت نماییم.
وی به اسكان موقت در شهرها هم بعنوان یك مبحث استاندارد شهری اشاره نمود و اظهار داشت: برای اسكان موقت در تمام شهرها، پیش بینی هایی كرده ایم. اسكان موقت در همه شهرهای بزرگ و مدرن دنیا وجود دارد و فضاهای چند منظوره ای برای تخلیه و اسكان جمعیت در نظر گرفته می شود. وی از تنظیم سندی تحت عنوان «سند پدافند شهری» اطلاع داد و عنوان كرد: این سند برای آن تدوین شده تا این مسائل یك متولی داشته باشد و به درستی پیگیری شود.
ایشان در ادامه اظهار داشت: انتظار ما این است كه هماهنگی های لازم صورت گیرد تا انواع مانورها را در تهران برگزار نماییم و بدانیم مشكلات كجاست و آنرا حل نماییم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل كشور با بیان این كه پیشنهاد ما این است كه در شهرداری تهران كه به اندازه چند استان است، ساختار پدافند غیرعامل در بدنه توزیع شود تا آموزش های ما در سطوح مختلف قابلیت عرضه داشته باشد، خاطرنشان كرد: پروژه های بزرگ شهری همچون پروژه ایرانمال و پل های شهری زمانی كه اجرا می شوند نیاز به الزامات پدافند غیرعامل دارند چونكه اینگونه، امنیت كاركردشان در شرایط تهدید تضمین می شود.
پیروز حناچی شهردار تهران هم ضمن تشكر از سردار جلالی برای تعقیب مبحث پدافند غیرعامل به صورت همه جانبه، اظهار داشت: عقل حكم می كند كه آمادگی برای شرایط مختلف وجود داشته باشد و ما هم نهایت تلاشمان را خواهیم كرد تا این آمادگی به وجود بیاید.
وی افزود: در هیئت دولت پیرو تجربه پلاسكو هیئت هایی جهت بررسی سیل های اخیر تشكیل شد تا از آن عبرت بگیریم. برخی از این بارش ها و سیل هایی كه شاهد بودیم، هر سال اتفاق می افتند، بعنوان مثال هر سال در استان گلستان شاهد سیل هستیم؛ باید در مقیاس ملی از این اتفاقات درس بگیریم. در جلسات هیئت دولت حدود ۱۳ كمیته تشكیل شد كه بنا بر پیشنهاد ما یكی از این كمیته ها به درس گرفتن از آموزه های بومی اختصاص داشت. درمورد اتفاقی كه در شیراز افتاد اگر به عقب برگردیم، می بینیم اسم آن منطقه از قدیم «مسیل آباد» بود؛ مشكل از ما است كه این ها را فراموش می نماییم، بعد تعجب می نماییم كه چرا این قدر خسارت دیدیم؛ وقتی این آموزه ها را فراموش می نماییم، صدماتش را هم می بینیم.
شهردار تهران تاكید كرد: در كلان شهرها باید باورمان بر این باشد كه همواره در معرض تهدید هستیم؛ برخی از این تهدیدها قابل تشخیص هستند، بعضی هم قابل تشخیص نیستند، چون كه مؤلفه های بسیار زیادی در زندگی جمعی وجود دارند كه تعیین كننده اند.
وی اظهار داشت: به یاد دارید كه در صادقیه یك دیواره شكست و آب به مترو آمد؛ اگر به موقع به آن رخداد رسیدگی نمی شد، حتما چندین كشته داشت؛ شهری چون تهران دائما در معرض چنین تهدیدهایی است.
حناچی به تعطیلات نوروز امسال اشاره و خاطرنشان كرد: امسال شهر تهران در ۱۲ فروردین می توانست به راحتی یك سیل جدی را تجربه كند، اما آمادگی همكارانم در شهرداری تهران سبب شد خطر از بیخ گوشمان بگذرد.
شهردار تهران در ادامه سخنانش مانور آمادگی را بخصوص برای تهدیدات قابل پیش بینی ضروری دانست و اضافه كرد: اگر از قبل تمرین و درست به بحران فكر كرده باشیم، مطمئنا كمترین مشكل را خواهیم داشت. وظیفه مدیران شهری، هوشمند بودن است در زمانی كه هیچ كس هوشمند نیست. یكی از خصوصیت های سیل امسال هم این بود زمانی رخ داد كه اغلب درگیر تعطیلات و مسائل خانوادگی بودند.
حناچی در ادامه گزارش ملی پلاسكو را برای جبران كمبودها در بخش تجهیزات بسیار مفید دانست و اضافه كرد: با این وجود بخش بزرگی از حادثه فقط با آمادگی و آموزش قابل رفع است و هیچ تجهیزاتی آنرا حل نمی نماید. بعنوان مثال در تهران شهركی داریم كه اگر آتش سوزی در آن اتفاق بیافتد، اصلا امكان ورود ماشین های سنگین آتش نشانی به آن نیست چون كه فاصله بین برج ها خیلی كم است و چینش برج ها این اجازه را به یگان عملیاتی آتش نشانی نمی دهد؛ در این شرایط تنها ساكنان آن جا هستند كه باید بدانند چه رفتاری در شرایط بحرانی آتش سوزی داشته باشند.
حناچی به نقش آموزش در بحران هم اشاره نمود و اظهار داشت: در زلزله بم آمار بالایی از قطع نخاع داشتیم، به این علت كه بدون آموزش های لازم افراد را از زیر آوار بیرون می كشیدند؛ ما در این بخش دائما در معرض تهدید هستیم. در این موارد است كه خلأ یك سازمان امدادی را حس می نماییم كه مقررات داشته باشد و در عین حال نیازی به پشتیبانی نداشته باشد؛ سازمان اورژانس، هلال احمر و آتش نشانی به شكل موضعی این قابلیت را دارند، اما توانایی و پوشششان فراگیر نیست. شاید به سازمان ها و افرادی نیاز داریم كه در شرایط عادی كار خویش را انجام دهند، اما وقتی بحرانی پیش آمد با یك تلفن به سرعت به خط شوند.
برپایه گزارش شهرنوشت، شهردار تهران در ادامه به مانورهای آمادگی یاد شده سردار جلالی هم اشاره و خاطرنشان كرد: سازمان مدیریت بحران، بنا به اولویت ها برنامه مانور را اعلام نماید و در دستور كار قرار دهد. برای این كه این حركت به شكل مستمر تعقیب شود، امكانات و تجهیزاتی را به آن اختصاص می دهیم و از سازمان پدافند غیرعامل هم می خواهیم درمورد منابع لازم ما را همراهی كند.
در انتها این جلسه شهردار تهران ضمن تشكر از حضور سردار غلامرضا جلالی، تصریح كرد: در مقیاس محلی هیچ دستگاهی وجود ندارد كه متناظر با شهرداری باشد و به اندازه شهرداری تهران در زمان حادثه مسئولیت های مستقیم داشته باشد؛ تلاش می نماییم با در نظر گرفتن اولویت های لازم، مانورهای ضروری را در دستوركار قرار بگذاریم و همكاری با سازمان پدافند غیرعامل هم از اهداف و برنامه های اصلی ما است.



1398/02/11
20:06:08
5.0 / 5
4973
تگهای خبر: آب , آموزش , استاندارد , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین