تشویق دانش آموزان به پس انداز و آشنایی با بازار کار

تشویق دانش آموزان به پس انداز و آشنایی با بازار کار به گزارش خشکشوئی آنلاین، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از صدور مجوز تشکیل و راه اندازی تعاونی های آموزشی بعد از پنج دهه در دولت سیزدهم آگاهی داد و اظهار داشت: تشکیل تعاونی های دانش آموزی نقش مؤثری در فرهنگ کار گروهی و افزایش مهارت آینده سازان کشور دارد و سبب آشنایی آنها با پس انداز و بازار کار می شود.



به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، فلسفه تشکیل تعاونی های آموزشی، تقویت روحیه مشارکت و همکاری در بین دانش آموزان، تشویق آنها به انجام کارهای گروهی و آشنایی با امور اجتماعی و اقتصادی تعاونی است. تعاونی های آموزشی با هدف تقویت فرهنگ کار و تلاش، مهارت آموزی، آشنایی با کسب وکار، تقویت فرهنگ مشارکت ‍ پذیری، تقویت روحیه کارآفرینی، تجربه شرکت داری و کارگروهی تشکیل می شوند.

از نگاه کارشناسان کارکردهای اجتماعی و فرهنگی، مهم ترین رویکرد تعاونی های آموزشگاهی است و وجود یک تعاونی در نهادی آموزشی مثل مدرسه که نهادی موثر در مهم ترین دوران سنی هر فرد برای اجتماعی شدن است، می تواند ابزاری موثر در آموزش افراد و آشنایی نوجوانان و جوانان با پروسه اجتماعی شدن به شمار آید.

اواخر سال ۱۳۹۹ تفاهم نامه همکاری میان وزارت کار و وزارت آموزش وپرورش با هدف تشکیل تعاونی های آموزشگاهی به امضا رسید. زمینه سازی برای تقویت فرهنگ کار و تلاش، توسعه و نهادینه سازی فرهنگ تعاون در میان دانش آموزان، کمک به بروز خلاقیت دانش آموزان و افزایش مسئولیت پذیری آنها، تقویت روحیه کارآفرینی و افزایش مهارت دانش آموزان از با اهمیت ترین اهداف این تفاهم نامه بود.

دانش آموزان با عضویت در تعاونی های آموزشگاهی ضمن تشویق به پس انداز، در حوزه های مختلف همچون تولید و فروش صنایع دستی، مدیریت بوفه مدارس، تولید مصنوعاتی نظیر میز و صندلی دانش آموزی، دوخت انواع لباس و پیراهن دانش آموزان، عرضه غذای سالم و کتاب و لوازم التحریر می توانند فعالیت کنند.

در روزهای اخیر مهدی مسکنی - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به کاهش زمان ثبت تعاونی ها از ۴۵ روز به ۱۰ روز در دولت مردمی سیزدهم اعلام نمود که مجوز تشکیل تعاونی های دانش آموزی بعد از ۵۱ سال و نیم قرن در دولت سیزدهم صادر شد و نشان داد که برخی مسایل برای به نتیجه رسیدن نیاز به پیگیری جدی دارد.

وی همین طور از راه اندازی و طراحی سامانه باشگاه تعاون ویژه داوطلبان تعاون و طراحی و اجرای بسته ترویجی تعاونگر کوچک ویژه دانش آموزان دبستان آگاهی داد.

معاون وزیر تعاون پیش تر با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با فرهنگیان سراسر کشور و تاکید ایشان بر ترویج فرهنگ تعاون در مدارس کشور اظهار داشته بود: تشکیل تعاونی های دانش آموزی نقش مؤثری در فرهنگ کار گروهی و افزایش مهارت آینده سازان کشور دارد.

بر اساس آخرین آمارها ۱۱۳ شرکت تعاونی دانش آموزی با عضویت بیش از ۸۰۰ دانش آموز در سراسر کشور تشکیل شده است. عضویت در تعاونی های دانش آموزی محدویت سنی ندارد و دانش آموزان بعد از پایان تحصیل می توانند بوسیله عضویت در انجمن فارغ التحصیلان همچنان سهام خودرا حفظ کنند یا به دانش آموزان جدیدالورود دیگر انتقال دهند.

راه اندازی و تشکیل تعاونی های آموزشگاهی در مدارس و آموزشگاه ها گام مهمی در مشارکت اجتماعی دانش آموزان و اشتغال فارغ التحصیلان بشمار می رود.

دانش آموزان با عضویت در تعاونی های آموزشگاهی علاوه بر این که به پس انداز تشویق می شوند می توانند در حوزه های مختلف همچون تولید و فروش صنایع دستی، مدیریت بوفه مدارس، تولید مصنوعاتی نظیر میز و صندلی دانش آموزی، دوخت انواع لباس و پیراهن دانش آموزان، عرضه غذای سالم و کتاب و لوازم التحریر فعالیت کنند.

درحال حاضر تعاونی های آموزشگاهی و مدرسه ای با هدف تربیت اقتصادی، تربیت اجتماعی دانش آموزان و ساماندهی تعاونی ها تشکیل می شوند. در بستر تشکیل تعاونی های آموزشی می توان ضمن توسعه و ارتقای فرهنگ کار و تلاش در بین دانش آموزان، همکاری میان معلمان و دانش آموزان را در تعاونی های آموزشگاهی تقویت کرد.

تشکیل شرکت های تعاونی دانش آموزی به استناد تبصره (۲) ماده (۲) بخشنامه اجرائی قانون بخش تعاون اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱/۸ و مواد (۸۷)، (۸۸) و (۸۹) قانون شرکت های تعاونی مصوب ۱۳۵۰ و دستورالعمل تشکیل تعاونی های دانش آموزی پیش بینی شده است.

به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، همکاری بخش تعاون در نهادینه کردن روحیه مشارکت جویی در دانش آموزان سبب می شود زمانی که وارد بازار کار شدند بتوانند با بهره بردن از فرهنگ کار و تلاش به کار و تولید و کارآفرینی بپردازند. با راه اندازی تعاونی های آموزشگاهی، دانش آموزان علاوه بر تشویق به پس انداز، می توانند به تاسیس باشگاه و تهیه وسایل ورزشی، ایجاد رستوران و کافه، تدارک وسیله نقلیه برای ایاب وذهاب و تهیه مصنوعات و کاردستی و فروش آنها اقدام نمایند.




1402/06/11
12:23:01
0.0 / 5
269
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , اقتصاد , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین