برداشت بی رویه آب های زیرزمینی، چالش اساسی در بخش آب

برداشت بی رویه آب های زیرزمینی، چالش اساسی در بخش آب خشكشوئی آنلاین: كشورهایی كه سرانه منابع آب تجدیدپذیر آنها بین ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ متر مكعب باشند، در زمره كشورهای دارای تنش آبی و كشورهای دارای سرانه آب تجدیدپذیر كمتر از ۱۰۰۰ متر مكعب در سال در زمره كشورهای با كمبود آب طبقه بندی می شوند. بر اساس این تقسیم بندی، در سال ۲۰۱۳ مقدار سرانه آب تجدید پذیر كشور معادل ۱۶۵۹ بوده است كه مبین ورود ایران به مرحله تنش آبی است.



به گزارش خشكشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، بررسی شاخص های دسترسی به آب در ایران و مقایسه آن با شاخص های بین المللی از وضعیت نگران كننده این منابع در كشور حكایت دارد. شاخص فالكن مارك یكی از شاخص های شناخته شده برای بررسی دسترسی به منابع آب است كه توسط مالین فالكن - دانشمند سوئدی - در مورد بحران آب است كه بر مبنای مقدار سرانه آب تجدیدپذیر سالیانه هر كشور تعریف شده است. فالكن مارك سرانه آب ۱۷۰۰ متر مكعبی در سال را بعنوان شاخص تنش و میزان ۱۰۰۰ متر مكعب آب در سال را بعنوان شاخص كمبود معرفی كرده است.

ایران وارد مرحله تنش آبی شده است

بر این اساس كشورهایی كه سرانه منابع آب تجدیدپذیر بین ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ متر مكعب داشته باشند، در زمره كشورهای دارای تنش آبی و كشورهای دارای سرانه آب تجدیدپذیر كمتر از ۱۰۰۰ متر مكعب در سال در زمره كشورهای با كمبود آب طبقه بندی می شوند. كشورهایی كه سرانه آب تجدید پذیر آن ها كمتر از ۵۰۰ متر مكعب در سال باشد هم در زمره كشورهای با كمیابی مطلق آب طبقه بندی می شوند همینطور بر اساس این تقسیم بندی در سال ۲۰۱۳ مقدار سرانه آب تجدید پذیر كشور معادل ۱۶۵۹ بوده كه مبین ورود ایران به مرحله تنش آبی است.

برداشت بی رویه آب های زیرزمینی؛ یك چالش سیاسی در بخش آب

برداشت بی رویه آب های زیرزمینی یكی دیگر از چالش های كشورها در بخش آب است هم اكنون در خیلی از نواحی كشور سطح سفره های آب زیرزمینی افت كرده و با عنایت به خشكسالی های اخیر افزایش بهره برداری از آب های زیرزمینی تشدید شده و خسارات غیر قابل جبرانی را بر منابع آب زیرزمینی كشور وارد آورده است.

با عنایت به روند رشد جمعیت كشور و تشدید نیاز بخش های مختلف، افزایش مصرف آب بخش شهری، روستایی و صنعتی اجتناب ناپذیر خواهد بود. آب در فرآیند توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كشور نقش عمده و كلیدی دارد. افزایش تولیدات كشاورزی و امنیت غذایی، توسعه مراكز جمعیت شهری و روستایی، بهبود و ارتقای كیفیت زندگی در گرو انجام سرمایه گذاری های لازم و هماهنگ در ابعاد مختلف توسعه و بهره برداری از منابع آب است.

بر اساس كتاب تحولات و وضعیت جمعیت در جمهوری اسلامی ایران، اتلاف منابع آب و بهره پایین منابع آب یكی دیگر از دلایل كاهش كمی منابع آب در ایران است. یكی از شاخص های مهم استفاده بهینه از آب بهره وری آب است. این شاخص نشان داده است كه اقتصاد كشور به ازای استحصال هر متر مكعب آب، چند واحد ثروت ( تولید ناخالص داخلی) تولید می كند. بررسی روند تغییرات بهره وری آب در ایران طی سال های گذشته مبین عدم استفاده از این منابع پرارزش در كشور است.




1397/01/11
15:22:49
5.0 / 5
4582
تگهای خبر: آب , اقتصاد , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین