ناگفته هایی درباره مدارس لاكچری تهران!

ناگفته هایی درباره مدارس لاكچری تهران! خشكشوئی آنلاین: این روزها پرداخت شهریه مدارس به دغدغه خانواده ها تبدیل گشته است. این در شرایطی است كه مسئولان آموزش و پرورش هر ساله در بخشنامه های مختلف اعلام می كنند مدارس دولتی حق گرفتن شهریه از خانواده ها را ندارند و مدارس غیردولتی هم باید طبق مصوبه آموزش و پرورش شهریه دریافت نمایند.



به گزارش خشكشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، «ایران» در ادامه نوشت: بررسی های میدانی ما نشان داده است كه بعضی از مدارس دولتی به بهانه های مختلف با عرضه برنامه های جانبی از خانواده ها پول می گیرند. مدارس غیردولتی هم كه دیگر تكلیفشان روشن است. هزینه های غیر قابل باور شماری از این مدارس صدای خیلی ها را در آورده است.

خبرنگار روزنامه ایران در پیگیری هایش به این نتیجه رسید كه تعدادی از مدارس سرشناس تهران تا حداكثر مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان هم از والدین پول دریافت می كنند. در همین شهرمدارسی هستند كه با قدرت و نفوذ صاحبانشان هر چقدر كه دلشان بخواهد پول می گیرند و مدیرانشان هم ترسی از نظارت بر شهریه های نجومی ندارند. این مدارس معمولاً بر خاص بودن كیفیت آموزشی خود مانور می دهند. بر مبنای پرس و جوهای انجام شده از والدینی كه فرزندانشان را در این مدارس ثبت نام كرده اند، هزینه ثابت همان هزینه ای است كه آموزش و پرورش مصوب كرده است اما خانواده ها برای فوق برنامه های مختلف هزینه های بسیاری پرداخت می كنند.

در این میان تعدادی از خانواده های دانش آموزانی كه در این مدارس ثبت نام كردند، اعلام نمودند كه از پرداخت این هزینه ها راضی هستند؛ با اینكه برای رسیدن به این مدرسه مراحل سخت و طولانی را پشت سر گذاشته اند. بر مبنای گفته های بعضی از اولیا تقریباً همه دانش آموزان چند سالی در نوبت ثبت نام می مانند چون كه این مدارس، مدارس خاص هستند. مثلاً مدرسه چند صد متری در نیاوران كه برای یكی از آقازاده ها هم هست، چندین شعبه در تهران دارد. این مدرسه محل رفت و آمد خیلی از آقازاده هاست. حتی همین آقازاده ها هم برای ثبت نام در این مدرسه باید از سال قبلش اقدام نمایند. البته مسئولان مدرسه چند ماهی تحقیق می كنند و در نهایت پدر و مادر به همراه دانش آموز برای مصاحبه ابتدایی دعوت می شوند. اگر در این مصاحبه قبول شوند تازه اول راه است. نشستن پشت این میز و نیمكت ها، هم پول می خواهد، هم پارتی و هم اسم و رسم خانوادگی.

مدارس خاص تا ساعت ۴ و نیم بعدازظهر برای دانش آموزانشان برنامه دارند. دانش آموزان اگر المپیادی یا كنكوری باشند هم برنامه های ویژه خویش را دارند. مدارس خاص هر روز ۴ ساعتی را به كلاس های استخر، تنیس و فوتبال اختصاص می دهند. همینطور هزینه ناهار، عصرانه، سرویس، اردوهای علمی داخلی و خارجی و یادگیری زبان دوم را هم باید به شهریه این مدارس اضافه كرد. با این همه ۴ مدرسه خاص در حدود ۴۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان از خانواده ها شهریه دریافت می كنند.

این اطلاعاتی بود كه اولیای چند دانش آموز درباره چند مدرسه خاص كه فرزندانشان در آنجا تحصیل می كنند به ما می دهند. مادر علی جهانی یكی از دانش آموزانی كه در یكی از این مدارس خاص واقع در یوسف آباد تهران درس می خواند، می گوید: پسرم كلاس هفتم است و حدود ۲۵ میلیون تومان هزینه كرده ام. هزینه این مدارس بسیار گران است اما می دانم كه فرزندم در این مدرسه درس می خواند و روی خصوصیت های اخلاقی و رفتاریش كار می گردد. پسرم ۵ سال در مدرسه دولتی بود اما به لحاظ رفتاری اصلاً رضایت از دوستانش نداشتم اگر مدارس دولتی و هیأت امنای هم مثل این مدرسه بود حتماً آنجا ثبت نام می كردم. هنگامی كه این مدرسه را انتخاب كردم دو سال طول كشید تا پسرم را ثبت نام كنند. چند آزمون تستی و تشریحی از دانش آموزان گرفتند و در نهایت با دانش آموز و پدر و مادر، چند جلسه حضوری داشتند. شما نگاه كنید از ۱۶ تیر ماه برنامه درسی اش شروع می گردد ۴ روز در هفته از ساعت ۷ تا ۲ بعد ازظهر به مدرسه می رود و همین هفته اردوی داخلی برایشان گذاشته اند. كلاس های ورزش هم كه هر روز هست. البته زبان دوم هم آموزش می دهند.

پول صبحانه دهید تا ثبت نام كنیم

در این میان، برخی مدیران مدارس سرشناس شهر هم توقعاتی دارند كه گاه به نظر عجیب و غریب می آید. «هزینه های صبحانه دانش آموزان»؛ این پیشنهاد یك مدیر مدرسه سرشناس به خانواده یكی از دانش آموزان بود. مادر مهرداد یگانه فر درباره ثبت نام فرزندش در یك مدرسه سرشناس می گوید: «نمرات پسرم عالی بود. خیلی دوست داشتم كه فرزندم در این مدرسه درس بخواند. مدیر مدرسه به همسرم گفت اگر می خواهید پسرتان وارد این مدرسه شود علاوه بر شهریه، نیمی از هزینه صبحانه هم با شماست. وضع مالی آنچنانی نداشتیم كه شهریه را پرداخت نماییم.» موضوعی كه خیلی از كارشناسان تعلیم و تربیت هم به آن انتقاد می كنند و بر این باورند كه این مدارس عدالت آموزشی را زیر سؤال می برند. البته آنها می گویند بیشتر قبولی های كنكور هم از آن همین مدارس خاص هستند كه مخاطبان آنها از بین طبقات خاص جامعه اند و طبیعی است كه این مدارس با عنایت به امكانات خاصشان در مقایسه با سایر مدارس همچون سالن مطالعه و اردوهای نوروزی، خیلی بهتر از سایر مدارس در كنكور نتیجه بگیرند و این همین مسأله ای است كه سبب تبعیض بین مردم و طبقاتی شدن آموزش می گردد.

رضا نهضت، كارشناس آموزش و پرورش در این باره می گوید: «خیلی از خانواده ها به جهت اینكه فرزندانشان را در مدارس خاص ثبت نام كنند حاضرند علاوه بر این شهریه های سنگین، چندین میلیون دیگر هم به واسطه بدهند تا آنها سریع تر دانش آموزانشان را ثبت نام كنند. این مدارس برای دانش آموزان المپیادی تضمینی پول می گیرند. آنها واحدی به نام المپیاد دارند كه هزینه آن ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان است. كلاس های المپیاد هم در سطح كلاس نیست. این دانش آموزان خاص تا شب كلاس های مختلفی دارند و خیلی از خانواده ها هم راضی از پرداخت این هزینه ها هستند. البته اردوهای داخلی و خارجی هم دارند.»

وی با اشاره به انواع مدارس دیگر غیرانتفاعی می گوید: «این مدارس مثل مدارس برند و صاحب نام نیستند اما دانش آموزانشان از خانواده های مرفه هستند. فقط برای پیش دبستانی ۱۴ میلیون تومان شهریه می گیرند. مدارس دیگری هم هستند كه مانند مدارس قبل نیستند و آنها شهریه مصوب آموزش و پرورش را می گیرند و تخفیف هم می دهند و البته نمره هم به دانش آموزان می دهند. این مدارس، عدالت آموزشی را زیر سؤال می برند. با این همه امكانات معلوم است كه دانش آموزان مناطق محروم نمی توانند با دانش آموزان مدرسه خاص رقابت كنند.»

نهضت با اشاره به اینكه بعضی از آقازاده ها مدارس ویژه ای برای همسران و خودشان تأسیس كرده اند، می گوید: «مدیران میانی و ارشد آموزش و پرورش درگیر تأسیس مدارس غیرانتفاعی هستند. خیلی از مسئولان تا زمانی كه پستی دارند، زمینی می گیرند و مدرسه تأسیس می كنند و خیلی هایشان هم توجهی به شهریه های مصوب ندارند. چرا باید مدیران میانی برای خودشان مجوز مدرسه بگیرند و كسی هم نظارتی نداشته باشد؟»

بالاترین شهریه، ۱۰ میلیون تومان

چند سالی می گردد كه وزارت آموزش و پرورش برای برقراری عدالت آموزشی و یكسان سازی شهریه مدارس غیر دولتی الگوی را طراحی نموده تا مدیران مدارس بر مبنای آن از خانواده ها شهریه دریافت كنند؛ الگویی كه در كمتر مدرسه غیر دولتی اجرایی شده است. رئیس سازمان مدارس و مراكز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش درباره حداقل و حداكثر شهریه مصوب مدارس غیردولتی در تهران می گوید: «حداقل شهریه در دوره ابتدایی امسال به ۲ میلیون و ۶۵۲ هزار تومان رسیده است. حداقل شهریه در متوسطه اول امسال به ۳ میلیون و ۶۲۸ هزار تومان رسیده است. حداقل شهریه در متوسطه دوم امسال به ۴ میلیون و ۱۸۲ هزار تومان رسیده است.»

مجتبی زینی وند تاكید می كند: «سقف و حداكثر شهریه ثابت مصوب در دوره ابتدایی امسال ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است. در متوسطه اول به ۸ میلیون و ۲۶۷ هزار تومان رسیده است. سقف شهریه در دوره متوسطه دوم هم به ۱۰ میلیون و ۱۳۴ هزار تومان رسیده است. همینطور الگوی شهریه مدارس غیردولتی امسال بر مبنای محاسبه هزینه تمام شده و برنامه آموزشی و پرورشی عرضه شده از جانب مدارس تعیین شده است. با عنایت به برنامه هفتگی و وضعیت فضای فیزیكی، امكانات و سایر شاخص ها، میزان شهریه مدارس محاسبه و تعیین می گردد و مهم ترین خصوصیت آن تفكیك فعالیت ها و خدمات و شفافیت در هزینه هاست.»

وی می گوید: «شهریه ثابت مصوب شامل ساعات مصوب، برنامه هفتگی و ساعات فوق برنامه مصوب و حدفاصل ساعت ۷.۵ تا ۲.۵ بعدازظهر است اما فعالیت های فوق برنامه غیردرسی و تابستانی و خدمات غیرجانبی و ایاب و ذهاب و... جزو فعالیت های اختیاری به حساب می آید كه هزینه های آن هم در الگوی شهریه كاملاً مشخص شده است.»

وی با تاكید بر اینكه هیچ مدرسه ای حق گرفتن شهریه اضافی ندارد، اظهار می كند: «مدیران مناطق را در این باره توجیه كرده ایم كه اگر مدرسه ای از الگوی شهریه تخلف كند، تا آخر تابستان ناظر مقیم در آن مدرسه مستقر می گردد.»




1397/03/30
15:40:33
5.0 / 5
4625
تگهای خبر: خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین