سبزی که خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد

سبزی که خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد خشکشوئی آنلاین: خراسان رضوی ویتامین موجود در این سبزی فوق العاده، می تواند با جلوگیری از تجمع پلاک کلسترول در شریان ها در مقابل بیماریهای قلبی محافظت بوجود آورد.


به نقل از سایکولوژی، هویج یک سبزی بی ارزش در نظر گرفته می شود اما به صورتی به سبب غنی بودن از بتاکاروتن، پیش ساز ویتامین A، ماده غذایی فوق العاده است.
ویتامین A برای سیستم ایمنی بدن، تولید مثل، پوست و غشاهای مخاطی، چشم و بینایی و سلامت قلب لازم است با وجود این، بدن ما برای ساختن ویتامین A از هویج یا هر ماده غذایی حاوی بتاکاروتن به یک آنزیم فعال نیاز دارد.
بتاکاروتن ها با کمک آنزیمی به نام بتاکاروتن اکسیژناز یک (BCO۱) به ویتامین A تبدیل می شوند. این آنزیم گردش کلسترول را تنظیم می کند و در روده و کبد یافت می شود همین طور توانایی بالایی در انتخاب بتاکاروتن برای تشکیل ویتامین A دارد و این تبدیل کلسترول بد خون را می کاهد.
بتاکاروتن از تصلب شرایین که باریک شدن عروق است، جلوگیری می کند. آترواسکلروز (اصطلاح کلی برای ضخیم شدن و سفتی دیواره سرخرگ) می تواند منجر به بیماریهای قلبی عروقی و حمله قلبی شود که بزرگترین علت مرگ و میر در جهان است.
غلظت بالاتر بتاکاروتن نیز با نرخ پایین تر سندرم متابولیک مرتبط می باشد که تلفیقی از فشار خون بالا، دیابت و چاقی است. با این وجود، به سبب تغییرات ژنتیکی، تعدادی از افراد شاهد فعالیت بیشتر این آنزیم هستند و برخی کمتر، بدین سبب این افراد به منبع دیگری از ویتامین A به جز بتاکاروتن نیاز دارند.
دکتر جیمز آمنگوال، محقق این تحقیق اظهار داشت: افرادی که نوع ژنتیکی در رابطه با فعال تر کردن آنزیم BCO۱ داشتند، کلسترول خونشان پایین تر بود و این نخستین مشاهده ماست.
گروه تحقیق در مطالعه دوم خود بررسی کردند که آیا بتاکاروتن یا ویتامین A بر آترواسکلروز تاثیر می گذارد یا خیر.
دکتر آمنگوال بیان کرد: یافته های اصلی مطالعه موش ها همان چیزیرا نشان داد که ما در انسان پیدا کردیم. ما شاهد بودیم که وقتی به موش ها بتاکاروتن دادیم، سطح کلسترول پایین تری را ثبت کردند.


این موش ها ضایعات آترواسکلروز یا پلاک های کوچکتری را در شریان های خود ایجاد می کنند به این معنا که موش هایی با تغذیه شامل بتاکاروتن نسبت به موش هایی که از رژیم غذایی بدون این ترکیب زیست فعال تغذیه می شوند در مقابل تصلب شرایین محافظت خواهند شد.
علاوه بر این، گروه کوشش کرد تا دریابد که لیپوپروتئین ها (ذراتی که کلسترول را در خون حمل می کنند) در کجای بدن تولید می شوند.
دکتر آمنگوال اظهار داشت: ما آنرا به کبد، به عنوان اندامی که مسئول تولید و ترشح لیپوپروتئین ها به جریان خون است، محدود می نماییم، همچون لیپوپروتئین هایی که به کلسترول بد معروف هستند. ما مشاهده کردیم، در موش هایی با سطوح بالای ویتامین A، ترشح لیپیدها در جریان خون کند می شود.
مقدار زیاد بتاکاروتن در خون بطور معمول برای سلامتی مفیدست با این وجود، این احتمال وجود دارد که BCO۱ به اندازه کافی فعال نباشد؛ بدین سبب نمی توانیم ویتامین A را از مصرف غذاهایی با بتاکاروتن بالا تولید نماییم.
بگفته دکتر آمنگوال، حدود ۵۰ درصد از جمعیت این آنزیم را با شکل کمتر فعال دارند. در نتیجه، بدن آنان نمی تواند ویتامین A کافی را از غذاهای گیاهی تولید نماید بنا بر این باید این ویتامین را از منابع حیوانی مانند پنیر و شیر دریافت نمایند.
نخستین تحقیق این گروه در نشریه Nutrition و تحقیق دوم در نشریه Lipid Research منتشر گردید.




منبع:

1402/01/29
11:02:42
0.0 / 5
393
تگهای خبر: بیماری , تولید , سلامت , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین