سفارش های بهداشتی مهم عزاداران حسینی
به گزارش خشکشوئی آنلاین، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: مهم ترین عوامل پیش گیری از مسمومیت های غذایی را استفاده از مواد غذایی سالم، پرهیز از ظروف پلیمیری و پخت و توزیع سریع غذا دانست.
به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از وبدا، مهدی طاهری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، اظهار داشت: استفاده از مواد غذایی سالم، اجتناب از ظروف پلیمیری و توزیع سریع غذا بعد از پخت، سه عامل کلیدی در پیش گیری از مسمومیت های غذایی در روزهای عزاداری است. وی با اشاره به خطرات ظروف پلاستیکی اظهار داشت: سفارش می شود از استفاده از لیوان ها و ظروف پلیمیری خصوصاً برای مایعات داغ پرهیز شود. بهتر است از لیوان های کاغذی استاندارد استفاده شود، برای اینکه مطالعات نشان داده اند که برخی مواد آزادشده از پلاستیک ها می توانند در عملکرد هورمونی بدن اختلال به وجود آورده و احتمال بروز سرطان و مشکلات باروری را بالا برند. این متخصص بهداشت مواد غذایی با تکیه بر اهمیت تهیه مواد غذایی از مراکز معتبر، اضافه کرد: در خرید روغن باید نه فقط به تاریخ انقضا، بلکه به تاریخ تولید نیز توجه ویژه ای داشت، همین طور یخ مورد استفاده در این مراسم باید بسته بندی شده و بهداشتی باشد. طاهری با اشاره به نگهداری غذا در وضعیت مناسب، هشدار داد: غذاهای نذری، خصوصاً در حجم بالا، در صورت باقی ماندن در دمای محیط و به ویژه در هوای گرم، به سرعت مستعد رشد میکروب می شوند، این مساله می تواند منجر به مسمومیت شدید غذایی شود. بدین سبب باید غذا بلا فاصله بعد از پخت، بسته بندی و توزیع شود. وی همین طور بر تفکیک وسایل مربوط به مواد خام و پخته تاکید کرد و اظهار داشت: ظروف مورد استفاده برای طبخ باید بطورکامل شسته و ضدعفونی شوند و نباید از یک ابزار برای مواد خام و غذای پخته استفاده کرد. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: غذاهای پخته شده باید یا در دمای بالا (بیش از ۶۵ درجه سانتی گراد) نگهداری شوند یا در صورت سرد بودن، در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی گراد قرار گیرند. نگهداری در فضای باز خطر فساد را به شدت می افزاید. طاهری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: آلودگی میکروبی یا شیمیایی در پروسه طبخ می تواند پیامدهایی همچون اسهال، مسمومیت، بیماریهای گوارشی و حتی ابتلاء به هپاتیت را به همراه داشته باشد. بدین سبب رعایت بهداشت فردی، شست وشوی مکرر دست ها، ضدعفونی کردن تجهیزات و پخت کامل غذا، خصوصاً در مناسبت های مذهبی، بطورکامل ضرورت دارد. وی درباره ی مصرف کنسروها اخطار داد و اظهار داشت: کنسروها باید از مراکز معتبر تهیه شوند، دارای برچسب بهداشتی باشند و قبل از مصرف، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب جوش حرارت ببینند تا عوامل بیماری زایی مانند سم بوتولیسم از بین برود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در آخر بر اهمیت آب سالم در پروسه آماده سازی غذا تاکید کرد و اظهار داشت: برای شست وشوی سبزیجات و مواد غذایی، باید از آب تصفیه شده و بهداشتی استفاده گردد. همین طور گوشت مورد استفاده برای نذری ها باید فقط از کشتارگاه های رسمی و مجاز تهیه و از خرید محصولات فله ای و بدون برچسب بطور جدی خودداری شود.
منبع: laundrybox.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب