روستاهایی با تخریب بالا كه كمتر دیده شدند
سایه غم ورنكش بر دیگر روستاهای زلزله زده
به گزارش خشكشوئی آنلاین ایسنا/آذربایجان شرقی چهارمین روز از وقوع زمین لرزه ۵.۹ ریشتری آذربایجان شرقی در حالی سپری می شود كه بی نظمی در توزیع كمك های امدادی داد زلزله زدگان را درآورده است.
با وجود اینكه این زلزله 56 روستای سه دهستان شهرستان میانه و 28 روستای شهرستان سراب را تحت تأثیر قرار داده، اما نام روستای "ورنكش" به علت اینكه بیشترین خسارت را داشته و متاسفانه پنج نفر از اهالی آن در جریان زلزله جان خویش را از دست دادند، بر سایر روستاهای زلزله زده سایه افكنده و زلزله زدگان سایر روستاها از این مورد ناراحت هستند.
شنیده ها از آن حكایت می كند كه روستاهای صومعه، ورزقان، گاوینه رود، اوشنار، قشلاق، برزلیق، هلمسی، دستجرد و بلوكان در شهرستان میانه وضعیت چندان خوبی ندارند، جهت بررسی آخرین وضعیت روند امداد رسانی در این مناطق راهی شهرستان میانه شدیم.
با گذشت چهار روز از زمین لرزه آذربایجان شرقی، هنوز پای كمك های مردمی به برخی روستاها باز نشده و مردم به شدت از كمبود پزشك، وضعیت بد بهداشتی و تمركز تمامی امكانات و تجهیزات در روستای ورنكش گله مند هستند.
بررسی های میدانی خبرنگار اعزامی ایسنا به مناطق زلزله زده نشان داده است كه احشام تلف شده در روستاهای اوشنار، قشلاق، بدلینه و گالینه رود هنوز هم در اسطبل ها هستند، اما بوی نان تازه در روستای ورنكش و سوما پیچیده است و نان تازه با آردهای اهدایی خیران در نانوایی پخت میشود.
نكته مشترك گلایه های زلزله زدگان، خرابی چراغ هایی است كه بین مردم توزیع شده و تعدادی معتقد هستند كه اگر زلزله ما را نكشت، دود چراغ نفتی و گازی ما را میكشد.
روستای دستجرد میانه
خانم مسنی در حالیكه اشك میریزد به خبرنگار ایسنا می گوید: دودمانم به باد رفته است و تك و تنها مانده ام، جز ساخت یك خانه كه قابل زندگی كردن باشد، هیچ چیز دیگری از دولت نمی خواهم، همسرم فوت شده است و فرزندانم هر كدام در شهری هستند، جمع شده اند تا اسباب و اثاثیه ام را در مسجد یا خانه اقوام جا دهند.
آقای دیگری با گلایه از عدم رسیدگی به روستای زلزله زده دستجرد بیان می كند: هر كسی میآید و خودش را نماینده فلان ارگان معرفی می كند و چیزهایی می نویسد و می رود، اما رسیدگی نمیكنند. با گذشت چهار روز از زمین لرزه، چهار خانواده شامل 15 نفر در یك چادر زندگی می نماییم.
وی ادامه می دهد: مسؤلان فقط جاهای دیگر را میبینند و یا تنها وعده وعید می دهند، در صورتی كه دستجرد هم جزئی از بخش تركمانچای است؛ این روستا پر از پیرمرد و پیرزن است، كمی پایین تر پیرزنی از ترس زمین گیر شده است.
محمد علی مردانی، دیگر ساكن روستای دستجرد هم با گلایه از عدم رسیدگی به این روستا به ایسنا میگوید: آوار ناشی از خرابی های زلزله هوز هم در دستجرد دست نخورده باقی مانده و شبكه خبر زیرنویس می كند، آواربرداری تمام شده است.
حسن دستجردی از دیگر ساكنان این روستا هم میگوید: بازرس حین بازرسی و برآورد میزان تخریب منزلمان به ما میگوید كه سقف خانه كه سر جایش است و بر سرتان نریخته است، در صورتی كه دیوارهای خانه به شدت ترك برداشته است و قابل سكونت نیست.
یكی از معلمان دستجردی هم با گلایه از اینكه آموزش و پرورش، حضور معلمان مناطق زلزله زده در مدارس را الزامی اعلام نموده است، می گوید: این چه قانونی می باشد، مگر معلمان فرزند و خانه و زندگی ندارند، مدارس ما همگی در معرض تخریب هستند، اگر زمین لرزه جدیدی روی داد، معلم چگونه میتواند تعداد زیادی دانش آموز را از مدرسه بیرون بكشد؟
لیلا رضاخانی هم با گلایه از اجازه ندادن برای باز كردن شبكه بهداشت دستجرد میگوید: پزشك نداریم. همینطور چراغ نفتی ها، یا نفت ندارند یا كار نمی كنند و سوراخ هستند و همسرم شب گذشته گرفتار نفس تنگی شده بود. چراغ نفتی در چادر بسیار خطرناك می باشد و احتمال آتش سوزی وجود دارد.
وی بیان می كند: برخی اهالی روستای دستجرد بیماری قلبی و دیابت دارند، اما دریغ از یك دستگاه كنترل فشار خون و هر چند تمامی مسؤلان و شوراهای روستا دوندگی كرده اند، اما جواب نگرفتهایم.
در ادامه برخی از روستاییان، بی نظمی در توزیع كمك ها و اقلام امدادی را از دیگر مشكلاتی می دانند كه سبب گشته است بعضی از روستاییان هیچ كمك امدادی دریافت نكنند.
حمزه آشپزی، رئیس شورای دستجرد هم در این خصوص اظهار میكند: مسؤلان همگی ادعا دارند كه گرمایش چادرها را تامین كرده اند، اما چراغ هایی كه داده اند كار نمیكند.
سید اصلان موسوی كه سه دوره هم عضو شورای روستای دستجرد بوده است، می گوید: چادرهایی كه داده اند، اصلا قابل استفاده نیست، بچه شیر خواره داریم و هوا بسیار سرد است، چراغ داده اند، اما نفت نه.
بلوكان، روستایی كه دیده نشد
یكی از ساكنان روستای بلوكان میانه هم بیان می كند: به جز چادر، هیچ امكاناتی تا به این لحظه به "بلوكان" ارسال نشده و تنها دو نوبت اقلام خوراكی آن هم از سوی خیران به روستا آورده شده است. از نظر تجهیزات گرامیشی هم كه حتی یك قلم چراغ خوراك پزی هم به ما نداده اند و بخاری هایی هم كه داده اند، قابل استفاده نیست.
وی ادامه می دهد: كمك ها تا رسیدن به بلوكان تمام میشود، 150 خانوار این روستا همه متضرر شده اند، خانه های تازه ساخت هم همگی ترك برداشته اند.
محمد علی كاظمی، اهل روستای بلوكان از دیگر زلزله زده های این روستا است كه در مورد مشكلاتش به ایسنا می گوید: هشت سال است كه بر اثر سكته مغزی زمین گیر شده ام و جز یارانه و كمك كمیته امداد كه بسیار ناچیز است، هیچ منبع درآمدی ندارم.
وی خاطرنشان می كند: روز اول به سفارش آقای استاندار و بخشدار از سوی كمیته امداد آمده اند و خانه ام را بازدید كردند، از دولت انتظار دارم محض رضای خدا به من كمك نماید.
بر اساس این گزارش، شواهد از آن حكایت می كند كه هنوز آوربرداری در این مناطق انجام نشده، نبود امكانات گرمایشی مناسب از عمده مشكلات در روستای قشلاق است و راه های ارتباطی روستای ورزقان میانه در وضعیت مناسبی قرار ندارد و مردم ادعا می كنند كه تا به این لحظه نه مسئولی به اینجا آمده و نه كمكی به ما شده، پیرو صحبت های ساكنان این روستا، فقط چادرهای هلال احمر هستند كه در این روستا به چشم می خورند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب