نحوه مقابله والدین با فضای ناامن اینترنت با آغاز آموزشهای آنلاین مدارس

نحوه مقابله والدین با فضای ناامن اینترنت با آغاز آموزشهای آنلاین مدارس به گزارش خشكشوئی آنلاین در آستانه شروع سال تحصیلی جدید و آموزش دانش آموزان به صورت حضوری و مجازی بدلیل شیوع ویروس كرونا، یك كارشناس روانشناسی به تشریح فضا و محتوای ناامن اینترنت برای كودكان و نوجوانان و نحوه مقابله والدین با آن پرداخت.


گوهریسنا انزانی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه دسترسی سهل و الزامی به اینترنت در شرایط خاص شیوع بیماری کرونا، تغییر نحوه روابط افراد با یکدیگر را بهمراه داشته است اظهار نمود: این دسترسی جنبه های مثبتی شامل تسهیل و تسریع روابط را بهمراه داشته است اما به سبب به خطر افتادن حریم خصوصی افراد جنبه های منفی هم به همراه دارد.

این روانشناس، نا امنی در محتوای شبکه های اینترنتی و اجتماعی، حضور بیش از اندازه فرزندان در اینترنت و ارتباطات ناامن با سایرین را از ناامنی های فضای مجازی دانست و اضافه کرد: عشق بی قید و شرط والدین به فرزندان می تواند بسیار کارساز باشد چونکه اگر خانواده ای با محبت قوانینی را وضع کرده باشد، نسبت به فناوری ها اطلاعات دقیقی داشته باشد و سواد رسانه ای داشته باشد، می تواند مسئولیت اجتماعی را به کودک و نوجوان خود آموزش دهد، استعداد او را شناسایی و او را از مشکلات فضای مجاری شامل انزوا و اعتیاد به این فضا مصون بدارد.

انزانی، معتقد می باشد حواس پرتی دانش آموزان و عدم تمرکز دقیق بر روی درس، به سبب عدم برقرای ارتباط موثر دانش آموز و آموزگار در آموزش آنلاین از دیگر مشکلات آموزش آنلاین است و این امکان وجود دارد که گاها دانش آموز از مطالب دیگری در اینترنت که از کلاس درس جذابیت بیشتری دارند استفاده نماید.

وی افزود: خیلی از کودکان و نوجوانان درک انتزاعی پایینی دارند و نمی دانند نتایج استفاده از این محتوای ناامن چیست؛ بدین سبب والدین باید با بهره گیری از فنون مذاکره، کنجکاوی های فرزند خودرا برطرف کنند.

بگفته این روانشناس، داشتن مهارت های زندگی و مهارت های فرزند پروری و به کارگیری درست این مهارت ها از جانب والدین می تواند ارتباطی موثر بین فرزندان و والدین ایجاد کند و والدین می توانند از این طریق فرزندان خودرا از محیط ناامن اینترنت محافظت کنند.

وی اشاره کرد: یکی دیگر از کارهایی که والدین در این راستا می توانند انجام دهند غیر فعال کردن فیلترشکن است تا کودکان و نوجوانان نتوانند بوسیله فیلتر شکن به شبکه هی خاصی دسترسی پیدا کنند. هم چنین خود والدین باید مسئولیت پذیر و هدفمند باشند تا فرزندان بتوانند الگو برداری مناسبی از آنها داشته باشند.

انزانی تشریح کرد: بهتر است والدین در کنار فرزندان درباره ی محتوا و فضای اینترنت و شبکه های آموزشی صحبت کنند، گاهی زمانی را برای باهم بودن در اینترنت سپری کنند؛ هم چنین آگاهی خودرا از شبکه های اجتماعی و محتوای آن و... بالا ببرند.

وی با اعلان اینکه والدین باید از هرگونه سرزنش و تحقیر فرزند خود، بپرهیزند اظهار نمود: والدین باید بدانند شیوه آموزش هر فرزند باتوجه به شرایط محیطی و شخصیت هر فرزند متفاوت می باشد و در این راستا باید مهارت های ارتباطی را یاد بگیرند.

این روانشناس معتقد می باشد که والدین می توانند اوقات فراغت را با فرزندان سپری کنند و روزانه درباره فضای مجازی با آنها صحبت کنند و گاها با بهره گیری از شیوه های بسیار ساده از کودک و نوجوان خود درباره برنامه هایی که در خلال روز استفاده می کنند؛ سوال کنند و گاهی در این فعالیت ها شریک شوند.

وی کمبود عاطفی را از علل اعتیاد کودکان و نوجوانان به اینترنت و فضای مجازی دانست و اظهار نمود: اعتیاد به اینترنت و پناه بردن به شبکه های خاص می تواند افت تحصیلی، اضطراب و گوشه گیری، بروز افکار وسواسی و کاهش رشد اجتماعی برای دانش آموز به همراه داشته باشد؛ بدین سبب نیاز است والدین بسیار هوشیار باشند و به محض یافتن این نشانه ها در کودک خود، با یک مشاور و متخصص مشورت کنند.

انزانی در پاسخ به این پرسش که اگر والدین متوجه استفاده ی فرزند خود از محتوای ناامن در اینترنت شدند باید چه واکنشی از خود نشان دهند؟ اظهار نمود: معمولا والدین در این شرایط گرفتار سرخوردگی و افزایش خشم می شوند که لازم است خونسردی خودرا حفظ کنند، پرخاش نکنند، هیجانات خودرا بشناسند و از فرصتی برای آرام شدن خود استفاده کنند.

وی معتقد می باشد، والدین در این شرایط باید واگویه های مثبتی همانند این یک روند طبیعی است و فرزندم به سبب کنجکاوی زیاد از این محتوا بهره برده است و... با خود داشته باشند و از افراد آگاه اطلاعات کسب کنند تا بتوانند دراین باره با فرزند خود به صورت کاملا موثر مذاکره کنند.

این روانشناس اضافه کرد: والدین باید از دید فرزند خود به واقعیت نگاه کنند و با او همدلی داشته باشند و احساس او را درک کنند؛ هم چنین افزایش دورهمی های خانوادگی و کاهش سطح توقع خود از کودک و نوجوان می تواند در این راستا موثر واقع شود.

وی به حذف برنامه های نامناسب برای سنین کودک و نوجوان و یا قرار دادن رمز عبور برای برنامه ها اشاره نمود و افزود: با توجه به این که تمامی والدین خصوصاً والدین شاغل نمی توانند نظارت مستقیمی بر کارهای فرزند خود داشته باشند؛ برقراری ارتباط موثر، صحبت درباره محتوای دیده شده و استفاده شده توسط فرزند، آموزش مدیریت احساس و افکار به فرزند و توجه به حالات و رفتار وی در زمانی که در کنار فرزند حضور دارند؛ از راهکارهایی است که می تواند به والدین دراین زمینه کمک نماید.



1399/06/11
23:57:50
5.0 / 5
2109
تگهای خبر: آموزش , اتو , بیماری , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین