فوق تخصص جراحی پلاستیك چشم

كمبود تجهیزات دست جراحان چیره دست ایرانی را بسته است

كمبود تجهیزات دست جراحان چیره دست ایرانی را بسته است به گزارش خشكشوئی آنلاین قم فوق تخصص جراحی پلاستیك چشم اظهار داشت: رشته جراحی پلاستیك چشم برای نخستین بار به طور مستقل در وزارت بهداشت ایران تصویب گردید و در بیمارستان رسول اكرم (ص) فلوی مستقل جراحی پلاستیك چشم تربیت شدند.


دکتر محسن بهمنی کشکولی درباب جراحی پلاستیک چشم در ایران، در گفت گو با ایسنا بیان کرد: جراحی پلاستیک چشم رشته فوق تخصصی رشته چشم پزشکی است که افراد پس از گذراندن دوره چهار ساله چشم پزشکی ۱و نیم سال تا دو سال دوره فوق تخصصی جراحی پلاستیک چشم را سپری می کنند.
وی اضافه کرد: این نوع جراحی پلاستیک دارای پنج حیطه است، حیطه اول آن کارهای استخوانی است که بر روی استخوان، حدقه یا اربیت است که در بیماری هایی مانند شکستگی های ناحیه چشم، تیروئید چشمی و تومورهای آن ناحیه انجام می شود.
بهمنی کشکولی حیطه دوم این رشته را مجاری اشکی برشمرد و اظهار نمود: ریزش اشک چه در کودکان و چه در بزرگسالان به دلیلهای مختلف اتفاق می افتد، اگر مجاری اشکی بسته باشد عمل استنت گذاشتن، بالن زدن، اندوسکوپی کردن و بای پس کردن مجاری اشکی( رفع انسداد مجاری اشکی)در این حیطه صورت می گیرد.
وی افزود: حیطه سوم تومورها و ضایعات و مشکلات پوستی، پلک و ابرو و پیشانی و گونه است، از محل رویش موی سر تا پره های بینی یا زیر گونه در این قسمت است، چونکه به سبب اینکه در مرکز این ناحیه چشم قرار دارد و هرگونه مشکل اولیه و ثانویه چشم را درگیر می کند، به همین خاطر جراحی پلاستیک چشم در این ناحیه است مثل جراح گوش حلق بینی که در حیطه بینی فعالیت می کند.
این فوق تخصص زیبایی چشم اشاره کرد: حیطه چهارم این بخش جراحی های زیبایی لیفت ابرو، پف پلک بالا و پایین، لیفت گونه و تزریقات زیبایی همچون بوتاکس، فیلر، چربی و ژل است و در این نواحی چون ممکنست اثر سوء روی چشم داشته باشد و پس لازم است قبل جراحی زیبایی حتما به چشم پزشک مراجعه شود.
وی حیطه پنجم این رشته را کاشت چشم مصنوعی برشمرد و اظهار داشت: گاهی یه دلیل تخلیه چشم و یا نداشتن دید مناسب برای چشم برای ایجاد ظاهری زیبا جراحی چشم مصنوعی انجام می شود تا شبیه چشم دیگر آن شخص باشد.
این جراح پلاستیک چشم افزود: در دنیا این نوع اعمال جراحی از سال ۱۹۴۰ و حدود ۸۰ سال پیش در آمریکا و ۴۵ سال پیش در اروپا آغاز شد، ما در خاورمیانه و آفریقا به کمک پزشکانی از عربستان، مصر و امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی انجمن جراحان پلاستیک چشم خاورمیانه را در سال ۲۰۰۷ تاسیس کردیم که از همان زمان بنده دبیر علمی آن انجمن بودم.
بهمنی کشکولی درباب حیطه فعالیت این انجمن اظهار نمود: حیطه فعالیت این انجمن آموزش و پژوهش در آن پنج حیطه ذکرشده بود، در منطقه خاورمیانه و آفریقا این انجمن حالت راهبردی داشت که در بخش خاورمیانه بخش راهبردی این انجمن همچون برگزاری سمینارهای مختلف و کنگره های علمی و دعوت از سخنرانان و آموزش های لازم با بنده است.
وی بااشاره به فعالیت این نوع رشته از چشم پزشکی در ایران افزود: در ایران در سال ۱۳۸۸ بنده به همراه چهار نفر دیگر از همکاران دراین زمینه انجمن جراحان پلاستیک چشم در ایران را پایه گذاری کردیم که زیر نظر انجمن چشم پزشکی ایران است برای اینکه این رشته نیز یکی از رشته های فوق تخصص چشم است.
بهمنی کشکولی بیان کرد: از سال ۱۳۸۷ هم برای نخستین بار این رشته به طور مستقل در وزارت بهداشت تصویب گردید و برای نخستین بار در بیمارستان رسول اکرم (ص) فلوی مستقل جراحی پلاستیک چشم تربیت شد و پس از دو سال در سایر دانشگاه ها به کار گرفته شد، سالی یک نفر نیز در دانشگاه های مختلف در این رشته تربیت می شوند و مشغول کار می شوند، پس از آن هم دانشگاه تهران و بیمارستان فارابی حدود چهار سال پیش مجوز فعالیت گرفتند و در دانشگاه شهید بهشتی نیز مختلط با سایر رشته ها تدریس می شود.
وی درباب جایگاه این رشته در ایران اضافه کرد: وقتی انجمن علمی دراین زمینه تشکیل شد با مراوده با دیگر انجمن های علمی مشابه اروپائی و آمریکائی در مناطق خاورمیانه، آفریقا، آسیا و اقیانوسیه کشور و قابلیت هایش شناسانده می شود، پس از این انجمن ها در ایران تفاهم نامه هایی با آمریکا نیز برقرار کردیم و به صورتی داعیه خواهرخواندگی با آنها پیدا کردیم و در امور علمی و سخنرانی ها تبادل نظر می نماییم و در کنگره های یکدیگر نیز شرکت می نماییم.
پروفسور کشکولی افزود: خوشبختانه ارتباطات خوبی نیز ازنظر علمی با اروپا داریم اما بحث خواهرخواندگی در بین نیست. امروز نیز عضوی از آسیا و عضوی از خاورمیانه هستیم، این مراودات در ۱۵ سال اخیر فزونی یافته و معمولا در کنگره های یکدیگر شرکت می نماییم.
وی افزود: کشور ما در خاورمیانه جایگاه خوبی را در کنار عربستان صعودی و مصر دارد و جزو سه کشور اول منطقه از لحاظ رشته و تحقیقات و دستاوردهای علمی هستیم، ولی از نظر تجهیزات آخرین رتبه را در خاورمیانه به سبب تحریم ها و مشکلات دیگر داریم و وسایل لازم در زمان لازم به دست ما نمی رسد.
بهمنی کشکولی مشکل کشور ما را کمبود تجهیزات برشمرد و عنوان کرد: شرکت هایی که باید نمایندگی اصلی آنها در خاورمیانه در ایران باشد و متاسفانه در دبی مستقر است و با رایزنی های بسیار زیاد و کوشش های وافر باید تجهیزات بگیریم، حتی در پروژه های تحقیقاتی نیز باید دست به دامن ترکیه و دبی باشیم، تحریم ها شرایط سختی برای کشور ما در این حوزه به وجود آورده است.
وی اضافه کرد: برای مثال ایمپلنت های اوربیت که خاص و جدید هستند و بجای استخوان مصنوعی بکار می روند، تجهیزات لازم آن در دبی است و ما با سه یا چهار دست دلالی تلاش نماییم که این وسایل را وارد نماییم.
پرفسور بهمنی کشکولی در آخر اظهار داشت: این نوع مسائل و مشکلات باعت می شود که در تحقیقات بین المللی نیز عقب بیفتیم، پس کمپانی علس دست اول و مجهزی نداریم و با وجود وجود جراحان خبره و با سواد و دارای تحقیقات ارزشمند، این رشته هم که وابسته به تکنولوژی خاص خود است درتنگنا قرار گیرد.




منبع:

1399/08/07
23:58:28
5.0 / 5
1477
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین