لزوم توجه به سطح بندی بحران ها
به گزارش خشکشوئی آنلاین رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بر لزوم وجود دستورالعمل هایی برای ایجاد هماهنگی میان رسانه ها و ساماندهی خبرنگاران در شرایط بحران تاکید نمود.
به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، اسماعیل نجار در حاشیه جلسه بازخوانی مدیریت بحران در زلزله بم که ظهر امروز در محل پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار گردید با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت اطلاع رسانی و نقش خبرنگاران در پوشش اخبار بحران اظهار داشت: حقیقت این است که انتظار داریم همه رسانه ها به همان اندازه که در زمان بحران به این مورد پرداخته در زمان آمادگی برای بحران و شرایط عادی هم تلاش کنند و بتوانند از دستگاههای مختلف مطالبه گری کرده و همزمان آگاهی و دانش مردم را هم ارتقاء دهند.
نجار ضمن اشاره به فعالیت خبرگزاری ایسنا در هنگام بحران ها اظهار داشت: لازم می دانم از خبرگزاری ایسنا و خبرنگار حوزه بحران این خبرگزاری تقدیر کنم. این خبرگزاری به شکل دقیق و واقع بینانه نسبت به انتشار اخبار حوادث و بحران ها عمل کرده و خوشبختانه با مدیریت بحران و شیوه های آن به خوبی آشنا است. علاوه بر آن اقدامات زیادی هم در حوزه آگاهی بخشی به مردم انجام شده است. متاسفانه گاهی شاهد آن هستیم که بعضی از رسانه ها و خبرنگاران سوال هایی را در بحران مطرح می کنند که به جای حل مشکل مشکلی دیگر بوجود می آورد. انتشار تعداد موارد فوتی و مصدوم از قول منابع نامعتبر یا حتی آگاه و بدون ذکر نام همچون این مشکلات است. چطور پنج دقیقه بعد از وقوع یک حادثه عده ای موارد فوتی را اعلام می کنند. آیا اصلا در آن دقایق مرگ مهمتر است یا نجات؟ اینها مواردی است که امیدواریم از جانب رسانه ها رعایت شود.
وی افزود: سازمان مدیریت بحران هم از تمام رسانه ها دعوت می کند و آمادگی خویش را هم اعلام می کند که با رسانه ها و خبرنگاران در شرایط عادی نشست هایی را داشته تا خبرنگاران شیوه درست پوشش اخبار در هنگام بحران را آموزش ببینند.
وی با اشاره به اینکه باید در زمان حادثه از راه رسانه ها آرامش را به مردم و جامعه منتقل نماییم، اظهار داشت: گاهی در پوشش اخبار، خودمان را جای فردی بگذاریم که عزیزی را در منطقه حادثه دیده دارد و نگران حال اوست. آیا وظیفه انسانی ما حکم می کند که با انتشار اخبار نامعلوم که در آینده تکذیب هم می شود آرامش روانی آنان را به خطر بیندازیم.
نجار با اشاره به اینکه قانون مدیریت بحران ظرفیت های خوبی برای حوزه اطلاع رسانی و ساماندهی خبرنگاران دارد، اظهار داشت: همینطور ماده ۱۳ و ۱۴ این قانون وظایف تمام دستگاه ها را به شکل شفاف مشخص کرده است.
نجار به سطح بندی بحران هم اشاره نمود و اظهار داشت: متاسفانه شاهد آن هستیم که برخی از رسانه ها و گاها بعضی از مسؤلان هم سطح بندی بحران را رعایت نمی کنند و توقع دارند با تمام حوادث به شکل یک بحران ملی برخورد شود. در صورتی که این مورد درست نیست و علاوه بر اینکه آرامش روانی جامعه را بر هم می زند توازن آمادگی و آماده باش نیروها را هم گرفتار مشکل می کند چون که گاها امکان دارد یک حادثه در سطح منطقه یا استان حل و فصل شده اما فضاسازی های رسانه ای سبب شود تا این توقع در افکار عمومی ایجاد شود که نیروهای دیگر استان ها هم باید برای کمک اعزام شوند.
نجار درباره سامانه اخطار سریع تهران هم که برای پیشبینی زلزله ایجاد شده، اظهار داشت: این سامانه که البته باید تکمیل شود چند ثانیه پیش از وقوع زلزله نسبت به آن اخطار خواهد داد. در واقع این سامانه در نقاطی که سنسورهای آن نصب شده زلزله را تشخیص داده و زودتر از سرعت انتقال امواج زلزله آنرا به تهران مخابره می کند. این سامانه برای قطع جریان گاز و موارد اینچنینی بوجود آمده است.
نجار با اشاره به اینکه همه باید برای در امان ماندن از زلزله و بحران ها دعا نماییم اظهار داشت: معنای دعا کردن این نیست که کارمان را انجام ندهیم. همه سازمان ها و دستگاه ها موظفند که به وظایف خود عمل کنند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به پرسشی پیرامون میزان آمادگی تهران در زلزله هم اظهار داشت: در تهران اقدامات بسیار زیادی انجام شده و انصافا میزان آمادگی ها هم افزایش یافته اما همچنان تا وضعیت مطلوب فاصله داریم. بطور قطع به خاطر دارید که در زلزله ملارد مردم رفتار بسیار نامناسبی از خود نشان داده و همه با خودرو های خود به خیابان ها آمدند اما با اقدامات انجام شده دیدیم که در زلزله فیروزکوه میزان ترس و حساسیت نابجای مردم کاهش یافته است.
منبع: laundrybox.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب