رییس سازمان غذا و دارو اعلام كرد

چالش های ارزی علت کمبودهای دارویی کشور

چالش های ارزی علت کمبودهای دارویی کشور به گزارش خشکشوئی آنلاین رئیس سازمان غذا و دارو چالش های ارزی را علت برخی کمبودهای دارویی در کشور خواند و با اعلان اینکه حدود 2 میلیارد دلار برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی در سال 1400 در اختیار داشتیم که این مبلغ در شش ماه اول امسال به پایان رسید و موجب مشکلاتی در پایدار دارو در شش ماه دوم شد، اظهار داشت: امیدواریم با دخالت رئیس جمهور و اختصاص 700 میلیون دلاری که در ماه گذشته اتفاق افتاد، بتوانیم به سرعت تامین های اساسی را انجام دهیم.


به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر دارایی در نشست خبری وزارت بهداشت که بصورت ویدیوکنفرانسی برگزار شد، ضمن تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: ما در شرایطی قرار داریم که افتخار می نماییم در زمینه های مختلف فناوری و دانش که مورد نیاز پیشرف کشور در عرصه های مختلف بوده، توانستیم پیشرفت های بسیاری خوبی را داشته باشیم. حوزه کالاهای سلامت محور، یکی از حوزه های بسیار مهم در جمهوری اسلامی است و سازمان غذا و دارو متولی حفظ و صیانت از سلامت کالاهای سلامت محور در کشور شامل دارو، تجهیزات پزشکی، داروهای طبیعی، سنتی، طبی، مکمل ها، غذا و... است.
صرفه جویی ارزی ۲ میلیارد دلاری از محل تولید داروهای زیست فناوری وی ادامه داد: ما در چهل و سومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی خرسندیم که می توانیم ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز کشور را تامین نماییم. این در حالیست که ظرفیت کارخانه های داروسازی ما دو برابر این عدد است و آنها می توانند با سیاستگذاری های مناسب، تولیدات شان را افزایش داده و با تامین پایدار نیاز داخلی بتوانند راهگشای بازارهای صادراتی باشند که باید برنامه مشخص و متقن برای این اقدام داشته باشیم.
دارایی افزود: ما در چهل و سومین سالروز انقلاب می توانیم افتخار نماییم که در زمینه زیست فناوری و داروهای بایوتکنولوژی به پیشرفت های قابل قبولی رسیدیم و جزو چهار کشور اول آسیا در تولید این داروها هستیم. با تولید داروهای زیست فناوری در کشور هم نیاز بیماران خودمان را که عمدتاً برای بیماران صعب العلاج و خاص است، تامین مطمئن و پایدار کردیم و هم ۲ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی دراین زمینه داشته ایم. حفظ این زیرساخت ها برای ارتقاء سلامت مردم برایمان بسیار مهمست.
اتمام سهمیه ارزی دارو در شش ماه اول سال علت بروز مشکلاتی برای تامین دارو در شش ماهه دوم امسال دارایی افزود: در سالهای اخیر شاهد افت و خیزهای مختلفی در صنعت دارو و در تامین و تهیه تجهیزات و ملزومات پزشکی و... بودیم که به یکسری سیاست های ارزی بازمی گردد که در دولت قبل برایش برنامه ریزی شده بود. صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ما نیازمند تهیه نهاده ها و موارد اولیه خود است که بتواند آنها را از خارج از کشور تهیه نماید. در سال ۱۳۹۷ حدود ۴ میلیارد دلار نیاز ارزی مان بوده که بتوانیم این منابع را تامین نماییم. به سبب سیاست هایی که اعمال شد، این رقم بصورت بسیار شدیدی کاهش یافت؛ بطوریکه در یکسال گذشته به سبب مصوبه ای که سال قبل در مجلس شورای اسلامی گذرانده شد، حدود ۲ میلیارد دلار برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۰ در اختیار داشتیم که این مبلغ در شش ماه اول امسال به پایان رسید و موجب شد که مشکلاتی در حوزه تامین پایدار دارو در شش ماه دوم امسال ایجاد شود که با دخالت رئیس جمهور و اختصاص ۷۰۰ میلیون دلاری که در ماه گذشته اتفاق افتاد، بتوانیم به سرعت تامین های اساسی را انجام دهیم و مدیریت نماییم.
چالش های ارزی؛ علت تاخیر در تامین دارو وی افزود: امیدواریم این پشتیبانی همچنان ادامه یابد و تا آخر سال کمبودهایمان را به حداقل برسانیم. این دوگانگی کمبود و قیمت یکی از نقاط ضعف این سیستم ارزی است که برای دارو و تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شده؛ چونکه در چند سال قبل شاهد بودیم که به سبب مشکلات ارزی که وجود داشته این مبلغ نه بموقع، نه به اندازه و نه از نوع مناسب ارز در اختیار سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت قرار نگرفته که سبب شده مقداری در تامین دارو گرفتار مشکل شویم و کندی و تاخیر اتفاق افتد.
لزوم پشتیبانی از دستاوردهای دارو و واکسن در کشور دارایی اظهار داشت: با این وجود با تمام این اوصاف می بینیم که در وضعیت پاندمی و جهان گیری کرونا در دو سال قبل با تمام مشکلاتی که وجود دارد، شرکت های دولتی و خصوصی ما با تمام قدرت وارد عرصه شدند و توانستند به خوبی و طی مدت قابل قبولی به تولید واکسن مورد نیاز کشور اقدام نمایند. این دستاوردی بسیار بزرگ است که نمی گردد آنرا با هیچ مبلغی جبران کرد و این داشته جمهوری اسلامی است که توانست این محصولات را به بار بنشاند و بتوانیم ادعا نماییم که می توانیم نیازهای داخلی مان را شامل دارو و واکسن بوسیله شرکت های داخلی تامین نماییم. اگر بتوانیم این حمایت را به خوبی ادامه دهیم، می توانیم یک تولید پایدار و قابل قبول برای سالهای آتی هم داشته باشیم، اما به شرط حمایت و پوشش این دستاوردها.
وی اظهار داشت: سازمان غذا و دارو از زمان تاسیس قرار بود اساسنامه سازمان را ارائه کند که بنابر دلایلی این اتفاق نیفتاد. ما در ماه گذشته اساسنامه سازمان غذا و دارو را مصوب کردیم و برای وزیر بهداشت ارسال کردیم تا برای تصویب به هیات دولت ارسال شود.
ایجاد سامانه هوشمند برای حذف امضای طلایی و ردیابی داروها دارایی اضافه کرد: یکی از اقداماتی که در سازمان غذا و دارو انجام شده، برای شفافیت و حذف امضای طلایی و اختلالاتی که ممکنست در عدالت در تولید و توزیع اتفاق افتد، ایجاد سامانه هوشمند است. سامانه های هوشمند ما می توانند اصالت دارو را پایش کرده و سیاست گذاری، قیمت گذاری و.... ردیابی کنند و وضعیت کمبود داروها را بصورت برخط رصد کنند. این سامانه اصالت سنجی تی تک است که دارد به بار می نشیند و به بلوغ خودش نزدیک می شود و می تواند با اتصال با سامانه های دیگر وزارت بهداشت و نهادها و ارگان ها بتواند زنجیره تامین دارو را بصورت کامل رصد کند.
وی افزود: در آینده نزدیک می توانیم بر اساس این سامانه داروهای بیماران خاص و صعب العلاج را از تولید تا مصرف تامین نماییم و با پوشش قابل قبول بیمه به دست شان برسانیم. این کار را برای شیرهای متابولیک انجام دادیم و باز هم می توانیم انجام دهیم. بدین سبب پایش و رصد هوشمند دارو، سیاستگذاری برای تامین پایدار دارو و قیمت گذاری مناسب دارو از مباحث مهم مورد نظر سازمان غذا و دارو است. همین طور امیدوار هستم با کمک بیمه ها، پوشش بیمه ها را به حدی برسانیم که کمترین پرداخت از جیب مردم اتفاق افتد و اختلالی هم در تامین دارو اتفاق نیفتد و قیمت آن تغییری نکند.
بازگشایی لیست دارویی کشور با اولویت شرکت های دانش بنیان لزوم حذف انحصار در صنعت دارویی کشور دارایی با اعلان اینکه اتفاقی که طی سه سال قبل افتاد و منجر به اختلال در رشد و پویایی صنایع دارویی کشور شد، بسته شدن لیست دارویی کشور بود، اظهار داشت: این لیست حالا با اولویت شرکت های دانش بنیان و شرکت هایی که در زمینه زیست فناوری فعالیت می نمایند باز شده است. این نویدبخش این است که پویایی لازم را به صنعت دارویی بدهیم تا هم صنعت رشد کند و هم بازارهای جدید را باز نماییم. باید انحصار را هم برداریم.
تراز تجارت دارویی ایران؛ منفیِ نامطلوب محدودیت های ارزی؛ علت مشکلات صادرات دارویی کشور وی افزود: مشکلات ارزی دست و پای ما را می تواند ببندد. تراز تجارت دارویی مان به نحو نامطلوبی منفی است. درحالی که نزدیک به ۲.۵ میلیارد دلار مصرف ارزی برای دارو داریم، کمتر از ۷۰ میلیون دلار صادرات دارو داریم که علت اصلی آن محدودیت های ارزی است که به وجود آمده است. اگر بخواهیم به سمت تولید دارو باکیفیت قابل قبول رویم، یکی از فاکتورهای مهم داروی باکیفیت، توان صادراتی شرکت های ما خواهد بود. بدین سبب باید بازارهای صادراتی را هم فعال نماییم.
ادامه دارد



منبع:

1400/11/24
11:38:47
0.0 / 5
493
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , تولید , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین