راز کشت قهوه بهتر چیست؟
به گزارش خشکشوئی آنلاین خراسان رضوی یک تحقیق جدید پیشگامانه نشان داده است دانه های قهوه زمانی بزرگتر و فراوان تر می شود که پرندگان و زنبورها برای محافظت و گرده افشانی گیاهان قهوه با هم متحد شوند.
به گزارش یورکالرت، بدون کمک های این موجودات بالدار که برخی هزاران مایل سفر می کنند، کشاورزان قهوه با کاهش ۲۵ درصدی محصول مواجه می شوند؛ آن هم یک کاهش حدود ۱۰۶۶ دلاری در هر هکتار قهوه. این مورد برای صنعت ۲۶ میلیارد دلاری قهوه مهم می باشد چونکه مصرف کنندگان، کشاورزان و شرکتهای زیادی برای نیروی کار صبحگاهی خود به تلاش بی مزد طبیعت وابسته هستند اما نتایج این تحقیق نتایج گسترده تری دارد.
تحقیق پیش رو نخستین تحقیقی است که با استفاده از آزمایش های واقعی در ۳۰ مزرعه قهوه انجام شده و نشان داده است مشارکت طبیعت در این مورد، گرده افشانی زنبور عسل و کنترل آفات توسط پرندگان تأثیر بیشتری از مشارکت جداگانه آنها دارد.
آلخاندرا مارتینز سالیناس، محقق اصلی مرکز تحقیقات و آموزش عالی کشاورزی گرمسیری(CATIE)، در این خصوص می گوید: تابحال محققان به صورت معمول مزایای طبیعت را جداگانه محاسبه و سپس به آسانی آنرا جمع آوری می کردند اما طبیعت یک سیستم تعاملی است پر از هم افزایی و مبادلات مهم. ما اهمیت زیست محیطی و اقتصادی این تعاملات را در یکی از نخستین آزمایش ها در مقیاس های واقعی در مزارع حقیقی نشان می دهیم.
تیلور ریکتس از موسسه محیط زیست گاند در دانشگاه ورمونت آمریکا هم بیان می کند: این نتایج نشان داده است ارزیابی های گذشته خدمات زیست محیطی فردی همچون تلاشهای بزرگ جهانی مانند بستر علمی سیاسی بین دولتی در زمینه تنوع زیستی و خدمات اکوسیستمی(IPBES) امکان دارد در واقع مزایایی را که تنوع زیستی برای کشاورزی و رفاه انسان عرضه می کند، دست کم بگیرد. این تعاملات مثبت به این معناست که خدمات اکوسیستم در کنار هم ارزش بیشتری دارد تا به صورت جداگانه.
برای این آزمایش محققان از آمریکای لاتین و ایالات متحده گیاهان قهوه را در ۳۰ مزرعه دستکاری کردند با تلفیقی از تورهای بزرگ و کیسه های توری کوچک. آنها پرندگان و زنبورها را بیرون نگاه داشتند. آنان چهار طرح کلیدی را آزمایش کردند؛ فعالیت پرنده به تنهایی(کنترل آفات)، فعالیت زنبورها به تنهایی(گرده افشانی)، عدم فعالیت پرنده و زنبور عسل و در نهایت یک محیط طبیعی که در آن زنبورها و پرندگان در گرده افشانی و خوردن حشراتی مانند حشره دانه قهوه که یکی از مضرترین آفات در تولید قهوه در سرتاسر جهان است، آزاد بودند.
نتایج این تحقیق نشان داده است اثرات مثبت رفتار ترکیبی پرندگان و زنبورها بر تشکیل، وزن و یکنواختی میوه بعنوان عوامل کلیدی در کیفیت و قیمت آن بیشتر از تاثیرات جداگانه آن بود. در واقع بدون پرندگان و زنبورها متوسط محصول حدود ۲۵ درصد کاهش پیدا کرد که ارزش آن حدود ۱۰۶۶ دلار در هکتار است.
ناتالیا آریستیزابال، دانشجوی دکتری در موسسه گاند محیط زیست و دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی روبنشتاین، می گوید: یکی از علل مهمی که ما میزان این مشارکت ها را می سنجیم، کمک به حفاظت و نگهداری از گونه هایی است که به آن وابسته هستیم و گاهی اوقات اهمیت آنرا نمی دانیم. پرندگان، زنبورها و میلیونها گونه دیگر از زندگی و معیشت ما حمایت می کنند اما با تهدیداتی مانند تخریب زیستگاه و تغییرات آب و هوایی مواجهند.
یکی از شگفت انگیزترین جنبه های این تحقیق این بود که خیلی از پرندگانی که کنترل آفات را برای گیاهان قهوه در کاستاریکا فراهم می کردند، هزاران مایل از کانادا و ایالات متحده مهاجرت کرده بودند، همچون ورمونت؛ جایی که گروه تحقیقاتی دانشگاه ورمونت در آن مستقر است.
این گروه همینطور درحال مطالعه چگونگی تأثیر تغییر مناظر مزرعه بر توانایی پرندگان و زنبورها در عرضه مزایای تولید قهوه است. آنان توسط خدمات ماهی و حیات وحش ایالات متحده از راه قانون محافظت از پرندگان مهاجر نوگرمسیری پشتیبانی می شوند.
یافته های این تحقیق در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences انتشار یافته است.
منبع: laundrybox.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب