محققان كشور بررسی كردند

بیمارستان ها و اهمیت برنامه ریزی راهبردی

بیمارستان ها و اهمیت برنامه ریزی راهبردی خشكشوئی آنلاین: بیمارستان ها، سازمان های بسیار بااهمیتی هستند كه وجود آنها مستقیماً با سلامت عمومی جامعه ارتباط دارد. پژوهشگران كشور برای بهبود وضعیت مدیریتی در این سازمان های سلامت، عواملی را كه به موفقیت برنامه ریزی راهبردی در آنها كمك می كنند، مورد بررسی قرار داده اند.


به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، صنعت سلامت از اوایل دهه 1980 میلادی با تغییرات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، محیطی و فناوری زیادی مواجه بوده است. این تغییرات چالش هایی برای مدیران سازمان های بهداشتی و درمانی خصوصاً بیمارستان ها به وجود آورده است که با برنامه های عملیاتی قابل مدیریت نیستند. بنابراین، مدیران بیمارستان ها از دهه 1980 میلادی، برای دستیابی به برتری، به برنامه ریزی راهبردی روی آوردند.
کلمه استراتژی که از واژه یونانی استراتگوس به معنای فرمانده ارتش گرفته شده، مجموعه اقداماتی است که مدیران ارشد سازمان برای دستیابی به اهداف راهبردی و دستیابی به مزیت برتری یا رقابتی باتوجه به تحلیل محیط درون و بیرون سازمان به کار می گیرند.
برنامه ریزی راهبردی به بیان متخصصان، علم و هنر پیش بینی تغییرات محیط داخل و خارج سازمان، آماده سازی سازمان و تخصیص بهینه منابع برای پاسخگویی مناسب و بهنگام به تغییرات محیطی است. بنابراین، برنامه ریزی راهبردی شامل تحلیل راهبردی سازمان و محیط پیرامون آن، تعریف ماموریت سازمان، تعیین دورنما و اهداف راهبردی سازمان و تدوین استراتژی های دستیابی به اهداف راهبردی سازمان است. مدیران سازمان با پیش بینی آینده محتمل، بطور هدفمند از منابع موجود استفاده بهینه کرده و با بهره گیری از نقاط قوت سازمان و فرصت های موجود، نقاط ضعف سازمان را برطرف کرده و از تهدیدها اجتناب می کنند.
در ارتباط با این موضوع، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی زابل پژوهشی را انجام داده اند که در آن عوامل موفقیت برنامه ریزی راهبردی در بیمارستان مورد ارزیابی واقع شده است.
این مطالعه کیفی، با بهره گیری از مصاحبه با ۴۷ نفر از اعضای کمیته برنامه ریزی راهبردی 17 بیمارستان استان تهران انجام شده است.
برمبنای نتایج به دست آمده از این تحقیق، تعداد 44 عامل موفقیت برنامه ریزی راهبردی در بیمارستان ها شناسایی و در چارچوب هشت موضوع اصلی و 23 موضوع فرعی دسته بندی شدند.
در این خصوص، علی محمد مصدق راد، دانشیار و پژوهشگر گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکارش می گویند: «عواملی چون تقویت مدیریت و رهبری، برنامه ریزی صحیح، فرهنگ سازمانی مناسب، یادگیری سازمانی و مدیریت صحیح کارکنان، مشتریان، منابع و فرایندها منجر به موفقیت برنامه ریزی راهبردی خواهد شد».
آنها می افزایند: «مدیران باید از مدل متناسب با ساختار و فرهنگ بیمارستان ها برای برنامه ریزی راهبردی استفاده کرده، مشارکت فعالی در برنامه ریزی راهبردی داشته باشند، منابع لازم را تامین کنند و پروسه اجرای استراتژی را مدیریت و رهبری کنند».
مجریان این پژوهش برای افزایش اثرگذاری این یافته ها، پیشنهاد داده اند که سایر پژوهشگران با بهره گیری از این مدل مفهومی و طراحی یک پرسشنامه استاندارد، به کمی سازی عوامل موفقیت برنامه ریزی راهبردی در بیمارستان های کشور اقدام نمایند. چونکه عوامل درون و برون سازمانی و درک درست آنها بر موفقیت برنامه های راهبردی اثر می گذارند.
این نتایج علمی پژوهشی در مجله «پیاورد سلامت» متعلق به دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران انتشار یافته اند.




منبع:

1399/03/24
14:28:56
5.0 / 5
2444
تگهای خبر: اتو , استاندارد , اقتصاد , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین