کنکور حذف نمی شود نامش تغییر می کند

کنکور حذف نمی شود نامش تغییر می کند خشکشوئی آنلاین: در روزگاری نه چندان دور، کنکور کابوس شبانه میلیونها نوجوان بود؛ یک آزمون چند ساعته که سرنوشت داوطلبان ورود به دانشگاه را تعیین می کرد؛ نفس گیر، پراضطراب و صدالبته منبع درآمدی میلیاردی برای موسسات آموزشی خصوصی. البته که هنوز هم هست.


به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از خبر آنلاین، روزنامه جوان نوشت: شاید این غول بی شاخ و دم، با وجود تأثیر نمرات امتحانات نهایی، کمی عقب نشینی کرده باشد، اما ابهت خودرا از دست نداده است. با این وجود، وزیر علوم با افتخار اعلام می کند که بالاتر از ۸۵ درصد داوطلبان برمبنای سوابق تحصیلی وارد دانشگاه ها می شوند و بر این اساس ما به سوی حذف کنکور حرکت می نماییم.
شاید این خبر خوبی باشد، اما پاسخ به این پرسش هم مهمست که آیا با این کار، قدمی به طرف عدالت آموزشی برداشته ایم یا تنها جای «صنعت کنکور» را با «صنعت امتحانات نهایی» و شاید هم هر دوی آنها، عوض کرده ایم؟! چه سنجش بوسیله آزمون تستی باشد، چه امتحانات تشریحی؛ تا وقتی آموزش در مدارس کیفیت مطلوب و یکسان نداشته باشد، تفاوت اساسی در نتیجه ندارد.
دانش آموزی که در مدرسه ای با امکانات ضعیف، معلم های بی انگیزه و منابع محدود درس خوانده، نمی تواند با همتایان خود در مدارس دیگر رقابت کند و باز هم موفقیت از آنِ کسانی خواهد بود که در مدارس گرانقیمت با امکانات بهتر و آموزش با کیفیت درس خوانده اند. شاید حذف کنکور بتواند فشار روانی را کمتر کند، اما اگر بهبود کیفیت آموزش اتفاق نیفتد، عدالت فقط یک کلمه زیباست که در بیانیه های رسمی و نقل قول مسئولان، تکرار می شود، بی آنکه محقق شود. بی تردید، زمانی عدالت آموزشی معنا پیدا می کند که همه دانش آموزان، فارغ از منطقه جغرافیایی و وضعیت اقتصادی خانواده، از آموزش استاندارد بهره مند شوند. متاسفانه کنکور سال هاست که به عنوان یک تجارت عظیم، سودهای کلان برای موسسات، ناشران و برگزارکنندگان آزمون به دنبال داشته است. حال که مقرر است وزن سنجش بر پایه امتحانات غائی باشد، بسیاری نگرانند که این صنعت فقط شکل خودرا عوض کند. یعنی جای موسسات تست زنی را کلاس های حل تمرین امتحان غائی و انتشار جزوات پرزرق وبرق بگیرد. شبیه به همان چیزی که در سال تحصیلی گذشته شاهدش بودیم. در چنین شرایطی، باز هم دانش آموزان تحت فشار قرار می گیرند، والدین شان عذاب می کشند و جیب های زیادی نیز خالی می شوند.
بدون شک حذف کنکور، به تنهایی تضمین کننده عدالت آموزشی نیست. تا آن زمان که نظام آموزش عمومی تقویت نشود، فرصت های برابر فراهم نشود و نظارت بر کیفیت ارزیابی ها جدی گرفته نشود، هر تغییری در سنجش فقط پوسته ای نو، بر بدنه ای ناکارآمد است، بدین سبب باید با حساسیت بیشتر و نه با هیجان، به این ماجرا و این تغییر نگاه نماییم، این که مبادا کنکور برود، اما عدالت آموزشی نباشد و راهی که طی کرده ایم نیز به ناکجاآباد برود. 23302


منبع:

1404/04/29
10:34:29
0.0 / 5
14
تگهای خبر: آب , آموزش , استاندارد , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
خشک شوئی آنلاین

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است : 1395~1404

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین
لاندری باکس، فراتر از یک خشکشویی آنلاین، به سلامت جامعه و رونق کسب و کارها اهمیت می‌دهد