انتقاد نجفی عرب از عملكرد وزارت بهداشت

چرا لیست دارویی كشور را باز نمی كنید؟

چرا لیست دارویی كشور را باز نمی كنید؟ به گزارش خشكشوئی آنلاین رئیس كمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران می گوید سیاست های دارویی وزارت بهداشت سبب شده كه ایران در این صنعت گرفتار عقبگرد شود.


محمود نجفی عرب در گفت و گو با ایسنا، بیان نمود: ایران در سالهای گذشته پیشرفت قابل توجهی در حوزه صنایع دارویی داشته و حتی این طور می توان اظهار داشت که هر دارویی که در جهان تایید شده و قابلیت تجویز پیدا می کند، در ایران هم مطالعات بر روی آن شروع شده و امکان تولیدش فراهم می شود.
به قول وی، در چنین شرایطی باز گذاشتن دست تولیدکنندگان و فراهم کردن مقدماتی که آنها بتوانند چه در داخل و چه در بازارهای صادراتی فعالیت کنند اهمیت فراوانی دارد که متاسفانه عملکرد وزارت بهداشت جز این را نشان داده است.
رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران با اشاره به اینکه در دو سال گذشته، لیست دارویی کشور از جانب وزارت بهداشت بسته شده و باز نمی گردد، اظهار داشت: در شرایطی که نیاز کشور به برخی داروها فوری است و ازاین رو در لیست واردات هم قرار گرفته اند اما وزارت بهداشت این شانس را به تولیدکنندگان داخلی نمی دهد که وارد این عرصه شوند و این در شرایطی است که برای خیلی از این داروها ظرفیت کافی برای تولید در داخل وجود دارد.
نجفی عرب افزود: اصلی ترین توجیه مخالفان این است که داروهای جدید سبب افزایش هزینه بیمه ها و بیماران می شود. این در شرایطی است که ایران در عرصه تولید دارو پیشرفت های قابل توجهی داشته و اگر بنا باشد همچنان استفاده از این ظرفیت ها نادیده گرفته شود، عقبگرد جدی در حوزه دارو غیر قابل توقف خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات جدی در حوزه دارو در ارتباط با سیاست های حوزه تجارت است، اظهار داشت: از سویی همچنان مجوز صادرات دارو از جانب وزارت بهداشت صادر می شود؛ در حالیکه می توان با انتقال آن به سازمان توسعه تجارت، کار را تسریع کرد و در تنها در صورتیکه صادرات یک دارو منع داشته باشد، وزارت بهداشت با آن مخالفت کند. از طرفی در حوزه ارز ۴۲۰۰ تومانی هم با وجود آنکه بخش خصوصی بارها گفته که باید تخصیص آن متوقف شود، هنوز اصرار بر تداوم پرداخت آن وجود دارد که تنها عرصه را برای فعالان این حوزه دشوارتر می کند.
به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، با وجود آنکه دولت در سالهای گذشته مصادیق کالایی دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ تومانی راه کاهش داده اما دارو همچنان در لیست این اقلام قرار دارد. فعالان بخش خصوصی می گویند با عنایت به این که این ارز تنها شامل مواد اولیه و داروهای وارداتی می شود، عملا شرایط برای تولیدکنندگان دارو دشوار شده و هزینه هایشان بیشتر از واردکنندگان شده است. بخش خصوصی اعتقاد دارد با حذف این ارز، می توان پشتیبانی از بیماران را تخصیص اعتبار به شرکتهای بیمه جبران کرد.




منبع:

1399/09/02
21:08:53
5.0 / 5
1116
تگهای خبر: اقتصاد , بهداشت , بیمه , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین