خطاب به كسانی كه بی خود با سازمان حفاظت محیط زیست عناد می ورزند

خطاب به كسانی كه بی خود با سازمان حفاظت محیط زیست عناد می ورزند خشکشوئی آنلاین: این روزا شاهد آلودگی هوای کلانشهرها همچون تهران هستیم، و دراین باره نظرات مختلفی از طرف منتقدان، فعالان محیط زیست وصاحبنظران مطرح می­شود که اخیراً هم مصاحبه­ای از وحید نوروزی مدیرعامل سابق معاینه فنی شهرداری تهران در خبرگزاری فارس انتشار یافته است که به باور او « رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بجای آنکه مدافع هوای تنفسی مردم باشند، مدافع بخش صنعت و آلاینده های هوا هستند. اگر مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست، خودرا مدعی العموم در بخش هوای پاک نمی داند و شأن سازمان­اش را تا نوشتن گزارش های نظارتی پایین می آورد، طبیعی است که از وزارتخانه ها و ارگان های دیگر نمی توان انتظار داشت....».



آن چه در این میان اهمیت دارد انتقاد تعدادی از افراد به اصطلاح حامی محیط زیست نسبت به ضعف اقدام­های سازمان حفاظت محیط زیست دربرابرعدم مسئولیت پذیری تعدادی از دستگاه­های ذینفع در رفع معضلات محیط زیست همچون آلودگی هوا است. لازم به توضیح است، تعدادی از این منتقدان در سازمان حفاظت محیط زیست دارای سوابق خدمتی و یا دارای فعالیت­هایی بوده­اند و از کم و کیف ساز وکارهای این سازمان باخبر هستند، که باید پرسید آیا ضعف و ناتوانی فعلی این سازمان فقط مربوط به این دوره است و در دوره­های قبل شاهد عملکرد بهتری از سازمان حفاظت محیط زیست بوده­ایم؟ آیا مشکل آلودگی هوا فقط مربوط به این سال­های اخیر است و ما درسال­های گذشته شاهد وضعیت بهتر هوای کلانشهر­ها بوده­ایم؟ کدام معضل محیط زیستی در دوره­ای حل شده است که امروز سازمان حفاظت محیط زیست را متهم به ضعف و سهل انگاری در رفع آلودگی هوا و سایر معضلات زیست محیطی می­­کنید؟
منقدان، کارشناسان، اساتید و صاحبنظران به خوبی آگاه­اند که امروزه محیط زیست کشورمان با بحران های جدی از جمله، بحران آب، خشکی تالاب­ها و دریاچه ها، انقراض فزاینده گیاهان و جانوران، افزایش گازهای گلخانه­ای، تخلیه میلیون­ها لیتر پساب­های صنعتی، فاضلاب­های شهری، روستایی، بیمارستانی، کشاورزی به رودخانه­ها، تالاب­ها و دریاچه­ها و با دفع غیر اصولی میلیون­ها کیلو­گرم انواع زباله از زباله­های خطرناک عفونی و شیمیایی گرفته تا کودهای مصنوعی حشره­کش­ها، مواد پاک­کننده که همگی موجب تخریب محیط زیست و آلودگی­های گسترده و عمیق در منابع آب وخاک کشور شده، روبرواست، به راستی سازمان حفاظت محیط زیست به تنهایی قادر به رفع معضلات فعلی محیط زیست کشور است که بیش از پیش بر میزان تخریب­ها افزوده می­شود؟!
اخیراً، خبری با این محتوا در رسانه­ی انتشار یافته است، « پس از آن که هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب وکار در وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان حفاظت محیط زیست را از استعلام در مرحله راه اندازی و بهره برداری واحدهای صنعتی در شهرک­های صنعتی حذف و این اختیار را به وزارت صنعت، معدن وتجارت واگذارکرد».
بعد از انتشار خبر یاد شده عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نامه­ای به وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس هیات مقررات زدایی وتسهیل صدور مجوزهای کسب وکار، تصمیم هیات مقررات زدایی را مغایربا اصل 138 قانون اساسی دانست. در خبر دیگری به پروژه­های فاقد مجوز در لایحه بودجه 1400 اشاره شده است که بدون دریافت مجوزهای محیط زیستی و با نام­هایی غیر از نام واقعی برخی نهادهای اجرائی تلاش کرده­اند تا برای آن­ها بودجه تعلق گیرد. به دنبال این اخبار، کدام منتقد یا فعال محیط زیستی واکنش نشان می­دهد و یا در رسانه­ی جریان­سازی می­شود؟ چرا همیشه در تصمیم­گیری­های حاکمیتی انگشت بهتان به سمت سازمان حفاظت محیط زیست است، سازمانی که اذعان دارید ضعیف و ناتوان است؟
به باور کارشناسان محیط زیست، سازمان حفاظت محیط زیست در توسعه صنعت نقشی ندارد، اما در جایگاه یک دستگاه حاکمیتی – نظارتی نه فقط مخالف صنعت نیست بلکه مدافع آن هم هست، چونکه محیط زیست بستر تمامی فعالیت­های اقتصادیست و به عبارت دیگر هر نوع فعالیت اقتصادی هم باید از محیط زیست مجوز بگیرد، اما اینکه آیا فعالیت­های صنعتی متناسب با شرایط و توان اکولوژیکی منطقه است یا نه و آیا این محیط آمادگی پذیرش فعالیت­های صنعتی را دارد، موضوعی است که باید توسط کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست بررسی شود. اما در این میان یکی از ضعف­هایی که در پروسه بررسی­های ارزیابی زیست محیطی به سازمان حفاظت محیط زیست وارد است، عدم حسن اجرای نظارت بر طرح­های ارزیابی شده است که بگفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست «برخورد با واحدهای آلاینده با نهاد قضایی است، و سازمان مذکور در امور پایش ضعیف است و برای حل این نقص دانشگاه­های کشور را فراخوانده­ایم تا ازنظر علمی تقویت شویم و امیدواریم با بودجه صندوق محیط زیست معادل 150میلیارد تومان در هرسال بتوانیم واحدهای آلاینده را دقیق­تر شناسایی کنیم» و در قسمتی از مصاحبه خود گفته­اند: «در بسیاری از موارد تصمیم­گیری با حاکمیت است و از توان سازمان حفاظت محیط زیست خارج است».
حال که همگی با جایگاه و مشکلات سازمان حفاظت محیط زیست واقف­ایم، بهتر است بجای انتقادهای مغرضانه و غیرواقعی با انتقادهای سازنده و با سیاست­های همگرایی و مشارکتی، حفاظت از محیط زیست را به دغدغه همگانی بدل نماییم.

*کارشناس فعال رسانه ای محیط زیست


47231


منبع:

1399/11/23
13:06:09
0.0 / 5
906
تگهای خبر: آب , آلودگی , اتو , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
خشک شوئی آنلاین

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است : 1395~1404

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین
لاندری باکس، فراتر از یک خشکشویی آنلاین، به سلامت جامعه و رونق کسب و کارها اهمیت می‌دهد