وضعیت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در كردستان رصد می شود

وضعیت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در كردستان رصد می شود ایسنا نوشت: رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار داشت: باتوجه به فصل مهاجرت و فرود پرندگان مهاجر در آبگیرهای این استان، رصد وضعیت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با همکاری دامپزشکی بطور مداوم در طول سال انجام می شود.


حیدر ویسی اظهار نمود: در طول سال خصوصاً با شروع ورود پرندگان به کشور و استان، رصد و پایش زیستگاه های آبی نظیر سدها، تالاب ها، آب بندها، آبگیرها و رودخانه ها با هدف پیش گیری از شیوع بیماری آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان در دستور کار محیط بانان یگان حفاظت و تیم های بازرسی مشترک محیط زیست و دامپزشکی قرار می گیرد.
وی بیان کرد: احتمال ورود پرندگان آلوده به این بیماری از کشورهای شمالی به داخل کشور متصور است بدین سبب برای کنترل و مهار آن باید از ابتدا اقدامات لازم را انجام داد.
ویسی افزود: تیم های گشتی و محیط بانان در صورت مشاهده لاشه پرندگان آبزی و کنار آبزی و هر پرنده دیگری موضوع را به دامپزشکی جهت بررسی علت مرگ اطلاع رسانی می کنند و تیم های دامپزشکی با ورود بموقع و نمونه برداری از لاشه حیوانات تلف شده، با تدابیر اقدامات لازم، از شیوع بیماری و سرایت آن به دیگر پرندگان جلوگیری می کنند تا تلفات بیشتری صورت رخ ندهد.
وی ادامه داد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی پرندگان می باشد و ویروس های آنفلوآنزای دارای ۳ نوع تیپ می باشد که علاوه بر طیور، سایر حیوانات همچون خوک، اسب و همین طور انسان را درگیر می کند. رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان تصریح کرد: از شهروندان درخواست می شود در صورت مشاهده لاشه پرندگان خصوصاً مرگ دسته جمعی، موضوع را بوسیله تماس با سامانه ۱۵۴۰ به یگان حفاظت محیط زیست اطلاع رسانی کرده و از لمس و دست زدن به این قبیل پرندگان پرهیز کنند چونکه احتمال سرایت بیماری از پرنده به انسان وجود دارد. پیش از این نیز مجتبی ورمقانی، مدیرکل دامپزشکی کردستان هشدار داده بود که موارد جدیدی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان برمبنای عملیات انجام گرفته رصد و پایش برنامه ملی کنترل و پیشگیری بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، در ۲ روستای دیواندره شناسایی شده است. وی ادامه داد: ۲ کانون بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در روستاهای جعفرآباد و عزیزآباد وزمان از توابع شهرستان دیواندره شناسایی شد و اقدامات در رابطه با مهار و مختومه کردن آن در جریان است. مدیرکل دامپزشکی استان کردستان، بیش از ۲۵ قطعه طیور بومی (شامل مرغ، خروس و بوقلمون) در روستای عزیزآباد وزمان و بیش از ۶۰ قطعه در روستای جعفرآباد تلف شده اند و این تعداد رو به افزایش است. ۴۷۲۳۲

1399/12/12
10:13:54
0.0 / 5
900
تگهای خبر: آب , بیماری , شهروندان , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین