سرپرست معاونت محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست:

42 درصد تالاب های جهان از بین رفته اند

42 درصد تالاب های جهان از بین رفته اند به گزارش خشکشوئی آنلاین سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالاب ها سازمان حفاظت محیط زیست با تکیه بر این که باید ملاحظات سیاسی و اقتصادی ویژه ای برای تالاب های جهان در نظر گرفت، اظهار داشت: هم اکنون ۴۲ درصد تالاب های جهان از بین رفته اند که آثار آن در جای جای دنیا دیده می شود و تبلور آن در منطقه خاورمیانه به صورت گرد و غبار و خشکسالی است.



به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، مجتبی ذوالجودی در گردهمایی محیط زیست، دیپلماسی منطقه ای، مدیریت تغییر اقلیم، آب و مقابله با گرد و غبار که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار نمود: گرچه تالاب ها یک درصد از آب جهانی سهم دارند اما ۴۰ درصد تنوع زیستی کره زمین را می سازند و برای ادامه حیات و توسعه پایدار در منطقه نقش اساسی دارند.

وی با اشاره به اینکه گرد و غبار و خشکسالی و گرمایش زمین، تالاب ها را تحت تأثیر قرار می دهد، خاطرنشان کرد: تالاب ها معیشت مستقیم یک میلیارد انسان در دنیا را رقم می زنند. سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰ برای «احیای اکوسیستم ها» نامگذاری شده است. تالاب های ایران نقش مهمی در مسائل معیشتی مردم دارند و تالاب های مرزی ما که با کشورهای همسایه مشترک است، به شکلی در زندگی مردم اثرگذار است و امیدواریم طوری برنامه ریزی شود که در زمینه احیای تالاب ها نقش موثری داشته باشیم.
آسیب پذیری بیشتر خاورمیانه از تغییرات اقلیمی
در بخش دیگر این گردهمایی، مسعود عالیخانی - سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست - با اشاره به اینکه منطقه خاورمیانه و کشورهای همسایه در دهه های اخیر با بحران های محیط زیستی نوپدید ناشی از بروز جنگ، تروریسم و بیو تروریسم مواجه بوده اند، اظهارکرد: در دهه های اخیر جهان با چالش های محیط زیستی مختلف همچون تغییر اقلیم، انقراض گونه های جانوری، آلودگی آب و خاک و بیماری های واگیر روبرو شده است. تشدید خشکسالی و افزایش بیابان زایی در منطقه هم سبب شده تا شاهد افزایش طوفان های گرد و غبار باشیم که اثر منفی آن بر اقتصاد و سلامت مردم منطقه به چشم می خورد.

وی ضمن اشاره به جنگ های منطقه و مشکلات تروریسم در کشورهای سوریه و عراق و اثر آن بر ایجاد گرد و غبار افزود: تغییر اقلیم تهدید جدی برای ساکنان کره زمین است و برخی مناطق نظیر خاورمیانه به علت آنکه منطقه خشک و نیمه خشک محسوب می شوند، صدمه پذیرتر هستند.

عالیخانی اضافه کرد: افزایش میانگین دمای هوا و تعداد روزهای گرم می تواند خاورمیانه را به منطقه ای سخت برای سکونت تبدیل کند.

به گفته سرپرست معاونت محیط زیست انسانی سازمان محافظت از محیط زیست، تشدید اثرات تغییر اقلیم منجر به کمبود منابع آب در خاورمیانه و رقابت برای دسترسی به این منابع می شود.

وی ضمن اشاره به تشدید دخالت بشر در طبیعت و در نتیجه فشار به منابع آب، این را هم اظهار داشت که ایران برای مدیریت منابع زیستی، تخریب و آلودگی محیط زیست را جرم انگاری کرده است و آنرا یک راهبرد اساسی در برخورد با هنجارشکنان محیط زیستی می داند.

عالیخانی در انتهای سخنان خود اظهارکرد: ایران باوجود تحریم های موجود با ظرفیت خود در حوزه دانش بنیان آمادگی دارد در جهت دست یافتن به محیط زیستی پایدار با کشورهای همسایه تعاملی سازنده داشته باشد.




منبع:

1401/03/16
21:42:51
0.0 / 5
593
تگهای خبر: آب , آلودگی , اقتصاد , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین