۷۵ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی با افزایش گازرسانی به نیروگاه ها

۷۵ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی با افزایش گازرسانی به نیروگاه ها به گزارش خشكشوئی آنلاین افزایش گازرسانی به نیروگاه ها در سالهای اخیر سبب شد مصرف سوخت مایع در نیروگاه ها از ۴۳ درصد در سال 1392 به ۱۰ درصد برسد و طبق اعلام معاون وزیر نفت با افزایش مقدار خوراك گاز نیروگاه ها معادل ۷۵ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی رقم خورد و ایران از واردكننده گازوئیل به صادركننده آن تبدیل شد.


به گزارش خشکشوئی آنلاین به نقل از ایسنا، سیاست توسعه گازرسانی به نیروگاه ها از سال ۱۳۹۲ در دستور کار دولت و وزارت نفت قرار گرفت. تا قبل از آن، بخش نیروگاهی حدود ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز خویش را از راه مصرف سوخت های فسیلی مایع (گازوییل و نفت کوره) تأمین می کرد، به صورتی که مصرف گازوئیل و نفت کوره در این صنعت به ترتیب معادل ۱۲.۲ و ۱۵.۳ میلیارد لیتر بود و مصرف گاز طبیعی در این صنعت به ۳۶.۶ میلیارد مترمکعب محدود می شد.
اما در سالهای بعد با افزایش تولید گاز طبیعی در کشور و اهتمام جدی به کاهش مصرف سوخت مایع در بخش نیروگاهی و با وجود افزایش ظرفیت تولید برق، روند گذشته معکوس شد و سهم سوخت گاز از سبد سوخت مصرفی نیروگاه های کشور افزایش پیدا کرد، تا جایی که طبق اعلام حسن منتظرتربتی - معاون وزیر نفت در امور گاز اگر در این بازه زمانی افزایش ۲.۵ برابری تولید گاز در پارس جنوبی اتفاق نمی افتاد، حداقل ۱۵۰ میلیارد لیتر سوخت مایع باید در نیروگاه ها مصرف می شد، ازاین رو با افزایش مقدار خوراک گاز نیروگاه ها معادل ۷۵ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی رقم خورد و ایران از واردکننده گازوئیل به صادرکننده آن تبدیل شد.
بدین سان حالا مقدار مصرف روزانه گاز طبیعی در نیروگاه ها حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب است و روزانه ۶ تا ۸ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۵ میلیون لیتر مازوت بعنوان خوراک مصرف می شود، هرچند با کاهش دمای هوا و ورود به فصول سرد سال، به علت اینکه اولویت وزارت نفت گازرسانی خانگی است، این مقدار تا روزانه ۸۰ میلیون مترمکعب کاسته می شود، اما با افزایش صرفه جویی در بخش خاگی و تجاری این مقدار می تواند بیشتر هم باشد.
طبق اعلام مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز، سهم نیروگاه ها در مصرف گاز طبیعی در نیمه نخست سال جاری با افزایش پنج درصدی نسبت به زمان مشابه پارسال، به ۴۱ میلیارد و ۳۴۰ میلیون مترمکعب رسید که همه این موضوعات نشان از این است که صنعت گاز توانسته اقدام ماندگاری برای حفظِ محیط زیست انجام دهد.
این در شرایطی است که افزایش سهم نیروگاه ها از گاز طبیعی با اثرات مستقیم کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و فراهم کردن زمینه ایجاد اشتغال نیروی کار کشور و مشارکت مستقیم در توسعه پایدار، با مفهوم اساسی مسئولیت های اجتماعی مطابقت دارد.



1399/09/09
22:40:44
5.0 / 5
970
تگهای خبر: اشتغال , توسعه , تولید , سوخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
خشک شوئی آنلاین

laundrybox.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خشكشوئی آنلاین محفوظ است

خشكشوئی آنلاین

سفارش خشکشویی آنلاین